BMW Kanatlı Kıyafet Üretti! Uçuş Gerçekleşti!

0
651

Elektrikli BMW Kanatlı Kıyafet

BMW, profesyonel pilot Peter Salzmann ile birlikte saatte 300 km’nin üzerinde hızlarda uçabilen bir elektrikli BMW kanatlı kıyafet geliştirdi.

Salzmann, üç yıllık planlama ve geliştirme sürecinin ardından, kısa süre önce Avusturya Alpleri’nde BMW i tarafından üretilen Electrified Wingsuit ile ilk uçuşunu tamamladı.

“Uçmak özgürlüktür. Salzmann, bir BMW sürümünde, bilinmeyenler için çabalamanın ve yeni ufuklar keşfetmenin nihai ifadesidir ”dedi. Salzmann, kanat tulumu için bir dizi pervane oluşturmak için BMW’nin i bölümüyle çalıştı. Teori, eğer pervaneler yeterince itme kuvveti yaratırsa, zıplamalarını uzatmasına izin vereceklerdi.

bmw kanatlı kıyafet

Tamamlanması Üç Yıl Sürdü

Elektrikli kanat tulumunun konseptten tamamlanması üç yıl sürdü. Bu süre boyunca elbise, kanat tulumları gibi uzman uçuş teçhizatının aerodinamiğini çalışmak için özel olarak tasarlanmış bir dizi rüzgar tünelinde test edildi. Tulumun kendisi karbon fiber ve alüminyumdan yapılmıştır. Bu da her şeyin yaklaşık 12 kg ağırlığında olduğu anlamına gelir. Her pervane yaklaşık 25.000 rpm’de döner ve 15 kW’lık bir güce sahiptir. Güç, 50 voltluk bir lityum pilden gelir.

Kanat tulumu bittiğinde, Salzmann işe yarayıp yaramadığını görmek için test etti. Salzmann, 10.000 fit yükseklikte bir uçaktan atlarken, kanat tulumunun kolları ve bacakları arasında uzanan tekstil tabakasını uçmak için bir yamaç paraşütü gibi kullandı. Salzmann, elektrikli sistemin etkinleştirilmesinin ardından pilotun ani hızlanma yaşadığını ve 300 km / s’den daha yüksek hızlarda uçmalarına izin verdiğini açıkladı.

bmw elektrikli kanat

Yenilikçi Bir Şekilde Geleceğe Yaklaşım

BMW Marka Deneyimi Başkan Yardımcısı Stefan Ponikva yaptığı açıklamada, “Elektrikli tahrik sistemleri ve yenilikçi malzemeler ve teknolojilerle geleceğe yönelik yaklaşımımız, Peter Salzmann’ın sıradışı ama büyüleyici fikrine mükemmel bir şekilde uyuyordu,” dedi.

BMW’ye göre, kanatlı paraşütçüler 100 km / s’den daha yüksek hızlara ulaşabilir. Elektrikli sistemin amacı, daha iyi bir sabit süzülüş uçuşu elde etmek için kanat tulumunun performansını artırmak; böylece daha uzun mesafelerin katedilmesine olanak sağlamaktır.

Kanat takımının sistemi hafif, kompakt, güçlüdür ve bir enerji depolama ünitesi içerir. Kanat tulumunun ön kısmına kusursuz bir şekilde entegre olur ve benzersiz bir uçuş deneyimi sunmak için tasarlanmıştır.

“Yalnızca elektrikli bir pervane hafiftir ve normal kanat tulumu uçuşu ve taban zıplaması için yeterince çeviktir.” Ponikva, “Dağlara tırmanmak için yeterince hafif, sıkı dönüşler ve manevralar için yeterince çevik ve yine de uçuşun saflığını bozmayacak kadar sessiz ”dedi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here