Prestijli, konforlu, lüks, yüksek performanslı gibi sıfatlarla eşlemiş otomobillerin birçoğunun önünde BMW ya da Mercedes amblemlerini görebilirsiniz. Yıllardır otomotiv sektörünü domine etmiş, sektörün gelişimi için büyük çaba sarf etmiş bu ikiliyi kendi aralarında karşılaştıracağız, BMW mi Mercedes mi?

BMW mi Mercedes mi?

Bu tarz ikilemler hayatımız boyunca hep oldu, olmaya da devam edecek. Söz konusu iki Alman otomotiv devinin de kendilerine göre sağladıkları avantajlar var. Bu avantajlar tercihlerinizi yapma konusunda sizlere büyük kolaylık sağlıyor olsa da işiniz hala zor. Neredeyse; karşı karşıya açılmış McDonalds ve Burger King arasında seçim yapmak kadar zor olan bu durumda, ancak sizi kutuplaştıracak bazı nüanslar tabi ki mevcut. Gelin sizlere bu nüanslardan bahsedelim ve sonunda bir BMW insanı mısınız yoksa bir Mercedes insanı mısınız ona karar verelim.

Öncelikle “En iyisi budur!” diyemeyeceğimiz bir karşılaştırmanın içerisindeyiz. Bu yüzden, nelerden taviz verebileceğinizi ve tam olarak neyi istediğiniz için önemlidir. Günlük kullanımda en çok kullandığınız ya da kullanmayı en sevdiğiniz özellikleri barındıran otomobil sizin için en doğru olanıdır. Bu konuda da 3 majör konu sayabiliriz; Güvenlik, performans, stil.

Güvenlik

Güvenlik bir otomobil seçerken kritik derecede önem taşıyor. Kimse, bir heyecanla satın aldığı otomobilin kendisinde derin yaralar ve kötü anılar oluşturmasını istemez. Bu sebepten öncelikle trafik kurallarına dikkat etmelisiniz. Bu dikkatinizi destekler nitelikte olarak, sahip olduğunuz aracın güvenlik teknolojileri sizlere ekstra bir koruma elbette ki sağlayacaktır. Bu kıyaslamada uzun bir geçmişe sahip olan Mercedes Benz özellikle son yıllarda kayda değer ilerlemeler kaydetse de BMW da ondan geride kalmadı.

Güvenlik söz konusu olduğunda iki marka da benzer sonuçlar ortaya koyuyor. Örneğin geçen yıl yapılan Euro NCAP testlerinde BMW 3 Serisi’nin ve Mercedes-Benz CLA’nın videolarını sizler için aşağıya ekledik. Söz konusu iki araç da 5 yıldızla, çok güvenli olarak değerlendirilmiş ve dereceleri de birbirlerinin neredeyse aynısı.

 

Performans

Korumanız gereken bir aileniz varsa, güvenlik ve güvenilirlik bir numaralı endişelerinizdir. Ama kim sadece bu özellikler için bir Mercedes veya BMW kullanmak ister?  Bu sebepten benzer güvenlik seviyelerine sahip bu iki otomobilin bir de performanslarını değerlendirmek gerekiyor. Tabi ki performans aracın olduğu segmente göre değişir ancak bu ikilinin olmadığı masa yok.

Neredeyse her segmentte isimleri olan bu Alman devlerinden BMW’nin ürettiği yüksek performanslı otomobiller genel olarak; 2, 3 ve 4 Serisi, X4 ve X5 gibi otomobillerdir. Mercedes, yüksek performans gösterenleri zorlamak için S-Serisi, CLS ve SL gibi otomobiller üretse de bu segmentteki yeri bence o kadar da sağlam değil.

Dünya üzerinde Mercedes F1 takımı diye bir gerçek varken kimseye Mercedes’in performansını eleştirmek düşmez ama biz haddimizi biraz aşalım ve BMW’ye kıyasla daha ağır otomobiller ürettiklerini ve bu durumun manevra kabiliyetinde, dar yollarda sorun oluşturabildiğini söyleyelim ve böylesine güçlü bir motor ile düşük manevra kabiliyeti birleşince ortaya çıkabilecek sorunları hayal etmeyi de sizlere bırakalım. (Not: Mercedes ile viraj alamazsınız demiyoruz sadece BMW ile karşılaştırıldığında daha hantal bir sürüş sunduğunu söylüyoruz.)

Stil

Bir araba ne kadar güvenilir ya da ne kadar performanslı olsun eğer çirkinse rağbet görmeyecektir. Dodge Nitro ve DeLorean bu durum somut örnekleridir ki liste daha da uzayıp gidebilir. Bir Mercedes ya da BMW seçerken çirkin bir otomobil alma ihtimaliniz yok ancak birbirlerine üstünlük sağladıkları bazı modelleri mevcut. Bu üstünlüklerse tamamen görecelidir.

İç mekân söz konusu olduğunda Mercedes bayrağı kimseye bırakmaz. Bir Mercedes’te çok sayıda konfor ve modern kolaylık bulunur. Deri, krom ve ahşapla dolu olan aracınıza girmek, dış ortamın olmadığı başka bir dünyaya adım atmak gibidir. BMW’da ise ergonomik bir tasarım ön plandadır. Her şeyin bir yeri vardır ve tüm tuşlar kolay erişilebilir şekilde konumlandırılmıştır. Bu durum Mercedes’te de çok farklı sayılmaz ancak iç tasarımda Mercedes teknolojisi ile BMW ergonomisi ile ön plana çıkar.

Dış tasarımda hemen hemen hepimiz herkesin imreneceği tarzda otomobillere sahip olmak isteriz. BMW ve Mercedes bu konuda sizi mahcup etmeyecektir. Ancak BMW, herkesin de bildiği gibi hem atik hem de karizmatik duruşuyla daha genç kitleye hitap eder. Mercedes markası ise daha az keskin kenarlar ve çizgiler ile daha fazla zarafetle şık lüksü tercih edenlerin seçimidir.

Reklam Savaşları

İkili arasındaki sert pazarlama savaşları yüzlerimizde tebessüm olacak tatlı atışmalar olarak da zaman zaman karşımıza çıktı.

Mercedes 100 yıllık rekabet için teşekkür ettiği ancak son 30 yılda üstünlüğü rahat bir şekilde kazandığı için biraz sıkıcı olduğunu anlatan bir video paylaşmıştı.

BMW de Mercedes’in emekli olan CEO’su Dieter Zetsche’yi bir videoda BMW’ye bindirdi.

https://twitter.com/BMW/status/1131107605449969664?s=20

Mercedes’ten “BMW’dan kurtulun, özgür dünyaya katılın.” mesajlı bir reklam çalışması oldu.

bmw mi mercedes mi

“Bir Mercedes size zevkli sürüşler getirebilir.” mesajıyla bir Mercedes kamyonu ile taşınan BMW’lar.

mercedes mi bmw mi

Ve cadılar bayramı atışması;

BMW: Her araba favori kahramanı gibi giyinebilir.

Mercedes: Bu iyiydi! Gerçekten korkunç bir kostüm. Özellikle radyatör ızgaraları.

bmw mi mercedes mi

Sonuç

İki durumda da kaybetmenizin imkânı yoktur. Hem Mercedes hem de BMW inanılmaz derecede sofistike, birinci sınıf ve yüksek performanslı lüks otomobillerdir. Hangisinin sizin için doğru olduğuna karar verdiğinizde, arabanızdaki en önemli özellikleri düşünün. Lüks ve konfor mu yoksa atiklik ve karizma mı? Bunlara siz karar verin ve yorum kısmında bizimle paylaşın, BMW mi Mercedes mi? Hangisi daha iyi?

 

 

BMW mi Mercedes Mi

BMW İlanlarımızı Görmek için Tıklayın!

Mercedes Benz İlanlarımızı Görmek için Tıklayın!

 

17 YORUMLAR

  1. Kesınlıkle mercedes dıyorum kafa bulandırmaya maceraya gerek yok guzel kullandıktan sonra 1milyon km gecen araba biliyorum sadece baskı balata denısen bıldıgımı yazdım obur markaların hakkını yemeyelım anahtar surmeden sanayıye ugramadan cok uzun yıllar bınılebılınır

  2. Mercedes kıyaslanmaz bile duruşu, yol tutuşu ,sağlamlık, konfor ve havası başkadır … yıldızı ve adı bile yetiyor …eski araçlarına bile binseniz hissedersiniz … 87 model aracın motoruna hiç ellenmemişini gördüm, araba çürümüyor bile …dipnot eski Bmw Audi piyasada azdır Mercedes e göre ve tüm ülke lideri yöneticiler üst düzey Mercedes’i tercih eder başarı tesadüf değildir araba satıcısı olarak Mercedes olsun isterse 85 model olsun

  3. Tabikide Mercedes mercedes gibi yola yapisan bi araba görmedim ken baba gibi duruyor cekici be agresif duruyor hemde otobanda yapsitirdin mi gidiyor yasvalt benim diyor sağlamlık yönünden ise yine mercedes diyorum bizat 10 sene mercedes kullanmış birisi olarak dicek söze gerek yok

  4. Bmw nin birçok modelini kullandım mercedes in de kullandım ikiside çok büyük marka Bmw motor konusunda mercedesten çok üstün bir araç ve kondisyon olarak mercedesten üstün. Bmw yi herkes arıza konusunda eleştiriyor çünkü bilinçsiz şekilde kullanan ve zorlayan insan çok mercedes Bmw kadar hor kullanılmıyor buna rahmen Bmw mercedesten geri kalmıyor. Mercedes konfor ve güven hissi konusunda bana göre ön planda BMW ruhu olan bir araç hissettiriyor ama mercedes öyle değil. O yüzden her ne olursa olsun ben BMW diyorum.

  5. BMW yi arabadan anlayan. Sürüş zevki olan. Ve bir arabadan fazlasını bekleyenler satın alır. BMW aşktır.

    Mercedese halkın vergileri ile politikacılar ve Parayı sonradan bulanlar biner. Mercedes rüküşlüktür.

    İkisinide sahip oldum. İkiside çok kaliteli. İkiside çok konforlu. Mercedesi kullandığım sürece kendimi hiç ayrıcalıklı hissetmedim. Her BMW ye kıskanarak baktım..

  6. İkinci defa Mercedes aldım BMW yi düşündüm ama merso bi başka benim için ilki glk 4×4 tü şimdi c220 fulünü aldım 2020 amg line cam tavan siyah ve yok yok istetme yok yol tutuş serilik kalite dizayn 10 numara tek kelimeyle mercedes

  7. İkinci defa Mercedes aldım BMW yi düşündüm ama merso bi başka benim için ilki glk 4×4 tü şimdi c220 fulünü aldım 2020 amg line cam tavan siyah ve yok yok istetme yok yol tutuş serilik kalite dizayn 10 numara tek kelimeyle mercedes

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here