BMW PHEV aracınızın pilini tam olarak şarj etmek yangına neden olabiliyor. Dev otomobil üreticisi BMW, geçtiğimiz günlerde plug-in hibrit modellerini, Samsung tarafından tedarik edildiğine inanılan bataryalarıyla ilgili bir sorunun yangına yol açabileceği için küresel bir geri çağırma yaptı.

Yeni emisyon hedeflerine ulaşmanın hiç bitmeyen kovalamacasında, otomobil üreticileri elektrikli versiyonları piyasaya sürmeye devam ediyor. Ancak, otomotiv dünyasında elektrifikasyonun doğuşundan bu yana yaşanan sorunlardan biri, yani yangın riskleri, görünüşe göre hala sorun teşkil ediyor. BMW ise araçlarındaki bu yangın sebebinin Samsung’dan tedarik ettiği pillerden kaynaklandığını söyledi.

Hangi Araçların Pilini Tam Şarj Etmemelisiniz?

AutoNews, 20 Ocak – 18 Eylül 2020 arasında üretilen 26.900 aracın bu güvenlik kampanyasına dahil olduğunu bildirdi. Etkilenen modeller, 2 Serisi Active Tourer, X1, X2, X3 ve X5 ile 3, 5 ve 7 Serisinin benzinli-elektrikli versiyonlarıdır. Mini Countryman PHEV gibi bu yıl üretilen i8’ler de dahil edildi.

BMW PHEV araçları onarımı BMW teknisyenleri tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır
BMW PHEV araçları onarımı BMW teknisyenleri tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır

BMW yetkilisi, “bu araçların çoğunun Avrupa’da olduğunu ve herhangi bir numara vermeden üçte birinden daha azının müşterilerin elinde, geri kalanın ise bayi lotlarında bulunduğu anlaşıldı” dedi.

Haber kaynağı tarafında açıklama yapan otomobil üreticisi BMW, “Dahili analiz, çok nadir durumlarda, partiküllerin bataryaya üretim süreci sırasında girmiş olabileceğini gösterdi” dedi. “Pil tamamen şarj olduğunda, bu pil hücrelerinde kısa devreye yol açabilir ve bu da yangına yol açabilir.” cümlesini de ekledi.

BMW PHEV aracının şarj edilmesi
BMW PHEV aracının şarj edilmesi

BMW teknisyenleri her otomobili inceleyecek ve tüm onarım ücretsiz olarak yapılacaktır. Geri çağırmanın ne zaman başlayacağı bilinmiyor, ancak düzeltilene kadar BMW müşterilerinden araçlarını şarj etmemelerini istiyor.

Bir sözcüye göre, en son güvenlik çağrısı, iki ay önce yayınlanan ve 4.460 PHEV içeren bir önceki haber ile ilgisiz. Bununla birlikte, “temel neden benzerdir: pilin üretim sürecindeki düzensizlikler“.

Samsung tarafından üretilen pillerle donatılmış plug-in hibridler, Ford Kuga, Land Rover Discovery Sport ve Range Rover Evoque dahil olmak üzere farklı geri çağırmalara dahil oldu.

Araç Şarj Sistemi Bileşenleri Nelerdir? Nasıl Kontrol Edilir?

İkinci el BMW otomobil fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here