Bugatti Centodiecinin Prototip Montajı Yapılıyor2019 yazında Bugatti, 110. yıl dönümünü kutlamak için yeni bir hiper otomobil çıkaracağını duyurmuştu. Bugatti Centodieci’nin Prototip Montajı yapılması ve otomobilin testlerinde sona gelinmesi, heyecanımızı arttırmıştır. Ayrıca Centodieci kelimesinin anlamının 110 olması aracın üzerinde çok çalışıldığını göstermektedir. Centodieci, bazı Bugatti modelleri ile benzerlik gösterse de şirketin 110.Yılını temsil edecektir. Bu yüzden sadece 10 adet üretilmesi planlanmaktadır. Bugatti Centodieci 1600 beygir güç üreten 8.0 litrelik V16 motora sahip olmaktadır. Ayrıca araç 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahiptir. Aracın 0’dan 100’e ulaşması sadece 2.4 saniyedir ve Bugatti Centodieci 379 kilometre hıza kadar çıkabilmektedir.

Bugatti Centodieci’nin tasarımı Bugatti EB110’dan türetilmiştir.Bugatti Centodiecinin Prototip Montajı Yapılıyor

Bugatti mühendisleri ve tasarımcıları Centodieci’yi tasarlarken EB110’dan esinlenmiştir. Böylece efsanevi EB110’un yaratıcıları olan Romano Artioli ve Giampaolo Benedini’ye de saygı duruşunda bulunmuşlardır. Bugatti’nin tasarımcıları, EB110’un neredeyse iki boyutlu gövdesini Centodieci için 3 boyutlu tasarıma dönüştürdüler. Bu dönüşümle birlikte Bugatti Centodieci sadece tasarım olarak değil, aynı zamanda genel özellikleri itibariyle EB110’a benzeyecektir.

Bugatti küçük ama seri Hypercar’ı ortaya çıkarmak istiyorBugatti Centodiecinin Prototip Montajı Yapılıyor

Geliştirme sırasında Bugatti mühendisleri, Centodieci gövdesi, motoru ve şanzımanı için çeşitli hesaplamalar yapmıştır. Bu hesaplamalara ve oranlara göre tasarım ekibi, aracın modelinde değişiklikler yapmıştır. Bugatti mühendislerinin ve tasarımcıların 1 yıl boyunca aracın dış tasarımına çalıştığı söylenmektedir. Çalışmalarının sonucunda ve simülasyon raporlarının ardından ilk prototip üretilmiştir.

 Rüzgar tüneli ve pist testlerinden sonra satışa çıkacak

Şu anda Bugatti, tasarım ve teknolojiyi birleştiren, ilgi çekici dış görünüşü ortaya çıkarmak istemektedir. Tasarım ve teknolojik çalışmaların ardından üretilen prototip sayesinde hiper otomobilin şase dengesini ayarlamak için rüzgar tüneli ve pist testlerine başlanması planlanmaktadır. Her şey bittiğinde, Bugatti Centodieci’nin seri üretimine başlanacak ve sadece 10 adet otomobil üretilecektir. Bugatti, Centodieci’nin Prototip montajı ve seri üretim konusunda oldukça titiz ve yavaş ilerlemektedir. 110.Yıl kutlamasına yetiştirilmesi planlanan aracın, Bugatti tarihinde en dikkat çekici araçlardan biri olması planlanmaktadır. Ayrıca koleksiyon değerindeki aracın satış fiyatı 9 milyon Dolar olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here