Cadillac Lyriq İlgi Çekici Bilgi-Eğlence Sistemi İle Geliyor

Cadillac Lyriq geçen yaz prototip formunda piyasaya çıktığında, otomobil üreticisinin Cadillac Lyriq bilgi eğlence sistemi hakkında söyleyecek çok az şeyi vardı. Söylediği şeylerden biri ise sektördeki en büyük ekranlardan birine sahip oluşuydu. Mercedes-Benz’in yeni 56 inçlik kavisli ekranı manşetlerde yerini almışken, boyut artık bir haber konusu olmaktan çıktı. Ancak Cadillac’ın yeni kullanıcı deneyimi teknolojisi hakkında söyleyecek çok ilginç şeyleri var.

cadillac lyriq bilgi eğlence

Birçok Marka Bir Arada Çalıştı

Otomobil üreticisi, Lyriq için yeni nesil bir UI teknolojisi geliştirmesine yardımcı olmak için otomotiv endüstrisinin dışından şirketleri davet ettiğini açıkladı. Bu firmalar arasında, çoğunlukla Cyberpunk 2077, Forza Motorsport 6 ve Need for Speed Heat üzerindeki çalışmaları ile tanınan Territory Studio vardı. Projeye dahil olan diğer teknoloji şirketleri arasında Rightpoint yer alıyor.

Kullanıcı Arayüzü Tasarımı GM kıdemli müdürü Bill Thompson, “Cadillac için kullanıcı arayüzünü tasarlarken, bir vizyonla başladık. Ancak yeni bir bakış açısına ve bunu gerçeğe dönüştürmek için yeni düşünme yollarına ihtiyaç duyacağımızı fark ettik” diyor. “Rightpoint ve Territory Studio’nun devreye girdiği yer burası. Her iki ekip de inanılmaz derecede yetenekli, kişiselleştirilmiş ve zarif bir kullanıcı odaklı deneyim tasarlamamıza olanak tanıyan yeni bir bakış açısı getirdi.”

lyriq arka

İlgi Çekici Bir Donanımdan Daha Fazlası

Önceki Cadillac bilgi-eğlence tekliflerinde gördüğümüz gibi bu sistemde de ilgi çekici bir donanımdan daha fazlası var. Otomobil üreticisinin eski bilgi-eğlence sistemi CUE, görsel olarak ilgi çekici olmakla birlikte pratikte gerçekten bir acı olmasıyla ün kazandı. İşler çeşitli güncellemelerle zamana içerisinde gelişti. Lyriq için Cadillac daha da ileri gitmek istiyor gibi görünüyor.

Daha önce Cadillac, Lyriq’teki 33 inçlik dev ekranın 1 milyardan fazla renk gösterebileceğini; pil şarjı ve izleme, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı, uzaktan park etme ve Super Cruise’un en son sürümü gibi şeyler için okumalar sunabileceğini duyurmuştu.

Cadillac, yeni kullanıcı deneyimi teknolojisinin tamamen özelleştirilebilir olacağını; sürücünün ruh haline ve kişiliğine uyacak farklı ekran temalarına sahip “esnek, üst düzey” bir kullanıcı ortamı sağlayacak şekilde tasarlanacağını vaat ediyor. Ne yazık ki, Cadillac’ın şimdilik paylaşmak istediği her şey yaklaşık olarak bu kadar. Ancak 12 Ocak’tan itibaren daha fazla bilgi yayınlanacağı belirtiliyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here