Cadillac Lyriq’in Neredeyse Bir Metrelik Ekranı Olacak

2
2489
cadillac lyriq

General Motors 83 cm’lik dijital gösterge paneline sahip yeni modeli Cadillac Lyriq elektrikli SUV’un görsellerini paylaştı. Ekran, beş” 12.7 cm uzunluğunda ve üç kilit bölgeye bölünmüş tek bir kavisli camdan oluşmakta. Ancak araç durduğunda tek bir kesintisiz ekrana dönüşebilecek.

GM, ekranın büyüklüğü ve ayrıca birkaç farklı panelden ziyade tek bir cam bölmeden yapılması nedeniyle ekranı “endüstri lideri” olarak nitelendirdi. Karşılaştırmalı olarak, Tesla Model 3’te 15 inç (38 cm) dijital ekran bulunuyordu. Kısa süre önce piyasaya sürülen Nissan Ariya’da 12,3 inç merkezi ekran veya 24,6 inç (62,5 cm) birleşik dijital ekran bulunuyor.

Ekran, beş inç (12.7 cm) uzunluğunda ve üç kilit bölgeye bölünmüş tek bir kavisli camdan oluşmakta ancak araç durduğunda tek bir kesintisiz ekrana dönüşebilecek.

GM, ekranın büyüklüğü ve ayrıca birkaç farklı panelden ziyade tek bir cam bölmeden yapılması nedeniyle ekranı “endüstri lideri” olarak nitelendirdi.

Karşılaştırmalı olarak, Tesla Model 3’te 15 inç (38 cm) dijital ekran bulunurken, kısa süre önce piyasaya sürülen Nissan Ariya’da 12,3 inç merkezi ekran veya 24,6 inç (62,5 cm) birleşik dijital ekran bulunuyor.

Cadillac Ekran

Cadillac Ekranı Büyük Bir Farklılık

Cadillac Lyriq ekranının boyutu bizim için büyük bir farklılık” diyerek görselleri tanıtan Bill Thompson, (General Motors üst düzey tasarım yöneticisi) sözlerine şöyle devam etti:

33 inçlik dev ekran, portföyümüzdeki diğer markalar arasında bile bizim için çok büyük bir farklılık. Tüm bu bilgiler ve tüm bu birikim diğer modellerimize aktarılacak. Bu tamamen yeni olan platformun ta kendisidir. ”

Yeni Escalade’in 3 farklı OLED ekranıyla 2 ayrı cam panelden oluşan dijital ekranının 38 inçlik (96,5 cm) bir ölçüye sahipken, Lyriq’lerin bütün bir cam parçasından oluştuğu söyleniyor.

Lyriq’in direksiyon simidinin arkasındaki bölüm dijital gösterge paneli olup, kalanı navigasyon, infotainment (Bilgi-Eğlence) ve batarya bilgisi yer alacak. Ekranın sol tarafı ise sürücünün aydınlatmayı ve baş üstü gösterge ekranını kontrol etmesine yardımcı olacak.

Cadillac ekran

Lyriq, “400 mil veya daha fazla”(643km veya üzeri) menzil sunabileceğini söyleyen GM’nin Ultium Pilli üçüncü nesil elektrikli otomobil platformunda üretilen ilk Cadillac otomobili olacak.

Cadillac daha önce Lyriq’i 2019 yılında Detroit Otomobil Fuarı’nda iki farklı prototipini sundu. Bu yılın Haziran ayında tanıtım videosundaki otomobilin diğer ayrıntılarını ortaya koydu.

Elektrikli otomobilin üretim versiyonu başlangıçta Nisan 2020’de tanıtılacaktı, ancak koronavirüs pandemisi dijital çıkışının 6 Ağustos 2020’ye ertelenmesine sebep oldu.

Otomobilin 2021’de Çin’de satışa çıkması ve ardından 2022’de Kuzey Amerika’nın satışa sunulması bekleniyor.

2 YORUMLAR

  1. farklı bir tasarım olmuş ama bence önemli olan ekranın işlevi mesela son günlerde çok duyulan peugeot 2008in ekranı bence çok kullanışlı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here