Cadillac Uçan Araba Modelini Tanıttı

0
1010

En önemli teknoloji fuarlarından birisi olarak gösterilen CES Fuarı’nın 2021 ayağında General Motors gövde gösterisi yaptı. Cadillac uçan araba modelini tüm dünyaya tanıttı.

Cadillac Uçan Araba

CES 2021’de General Motors, heyecanlı olanlara sadece araba sürmekle kalmayıp uçabilecekleri bir zaman için ufukta neler olabileceğine dair heyecan verici bir fikir verdi. Bununla birlikte, mevcut tüm işaretler, bu potansiyel geleceğin biraz uzak olduğuna işaret ediyor. Cadillac uçan araba modeli ise tam otonom olarak tanıtıldı. 

Cadillac uçan araba

GM, Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski otomobil üreticilerinden biridir ve geçmişi 1908’e kadar uzanmaktadır. Yüzyıldan beri GM, sektörün önde gelen araç üreticilerinden biri olarak kendini kanıtlamıştır. Rakipleri gibi, GM’nin ürettiği şeylerden bazıları, üretim amaçlı olmayıp, mühendisler tarafından düşünülen en çılgın olasılıklara somut bir bakış sağlamak için tasarlanmış konsept otomobillerdir. Bu kavramların çoğu asla gerçeğe dönüşmez. Ancak bazıları, GM’nin sahibi olduğu 2007 Chevy Volt konsepti gibi, 2011 Chevy Volt’a çevrildi, araçların gelecekteki yinelemelerinde kullanılabilecek teknolojiyi sergiliyor.

Uçan Arabanın Özellikleri

Uçan aracın dikey olarak kalkış ve iniş yapabildiği belirtilirken, yolcularını havada taşıyabileceği aktarılıyor. Bu da çok daha hızlı ve konforlu bir ulaşım demek. Aracın havada yaklaşık 90 km/s hıza ulaşılabileceği de verilen bilgiler arasında. Yüzde yüz otonom araçta 90kW gücünde elektrikli motor ve GM’in Ultium bataryalarının görev yapacağı belirtildi. GM Tasarım Bölümü Başkanı Mike Simcoe, General Motors’un geleceğinde uçan arabaların olduğunu ve bunların gelecekte önemli bir yere sahip olacağını belirtti.

Son yıllarda araba sektörü ile teknoloji sektörünün çok sık dirsek teması kurmasının bir sebebi var. Gelecekte birçok farklı konseptin çıkacağından emin olduğumuz bir ulaşım sektörü. Ve de her gün şaşırtıcı yeniliklerle hayatımızı etkileyen ve değiştiren bir teknoloji ilerlemesi. Bu iki sektörün ortak çalışmalar yürüttüğü bir zaman dilimindeyiz. Ve gelecekte bu durum çok daha fazlası olacak. Günümüzde büyük teknoloji firmalarının birçoğu eletrikli araçlar ve elektrifikasyon sistemleri üzerinde çalışmaya başladı. Ve tabiki bu çalışmaların bir sebebi var: Değişen bir dünya ve teknoloji düzeninde ayakta kalmak hatta geleceğe şekil vermek

Cadillac uçan araba

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here