Dev Bir Pelüş Oyuncak: Volkswagen Furbie

0
2663
VW Furbie

İngiltere’de satışa sunulan pelüş kaplı Volkswagen Beetle görenleri şaşırttı. 90’lı yılların sonlarında çıkan ve piyasaya damga vuran tüylü oyuncak Furby’den esinlenilerek tasarlanan Beetle tamamen sentetik kürkle kaplı ve eğlenceli kulaklara sahip. Geçtiğimiz günlerde bir otomobil alım satım platformunda satışa sunulan araç büyük ilgi topladı.

Tutkunları tarafından yıllar geçse de sevilmekten vazgeçilmeyen 2 ürün birleşerek Furbie ismini aldı. Sahibi tarafından 100 mil’lik turu sorunsuz atlatan 1978 model otomobil, İngiltere’de bir online araç satış platformunda 4.700 dolardan satışa sunularak yeni alıcısını beklemeye başladı.

İçi ve dışı tamamen sentetik kürkle kaplanan Furbie, esinlendiği ışığa ve sese duyarlı robot oyuncak Furby gibi sevimli kulaklara sahip.

1938 yılında Almanya’da piyasaya sürülen ve 1938 – 2003 yılları arasında dünyada toplam 21.5 milyon satarak dünyanın en çok satılan otomobili olan Volswagen Beetle’ın 2019 yılında üretimi durdurulmuştu.

Barışın simgesi Volkswagen Beetle kısa tarihi

Piyasaya sunulduğu yıldan bu yana sahipleri tarafından “vazgeçilemeyen bir tutku” olarak tanımlanan Beetle’ın tasarımı, Porschenin kurucusu Ferdinand Porshe’ye ait. Ucuz ve pratik bir otomobil tasarlamak üzere kolları sıvayan Porsche’nin yolu, rahat, ucuz ve her Alman’ın sahip olabileceğiz bir otomobil üretmek isteyen Hitler ile kesişti. Hitler’in de tasarımına katkıda bulunduğu bilinen Volkswagen Beetle 1932 – 1938 yılları arasında yapılan çalışmalarla bildiğimiz halini aldı. Hitlerin izlerini taşımasına rağmen, zaman içerisinde barışın simgesi haline geldi. Nam-ı diğer Vosvos ya da kaplumbağa adıyla anılan otomobilin üretimi 2019 yılında durduruldu.

Büyük fenomen: Furby

1998 yılında piyasaya çıkışıyla büyük ilgi gören, ışığa ve ses duyarlı, dışı pelüş kaplı robot oyuncak Furby, piyasaya çıkışıyla beraber 40 milyon adet satmıştı. Kendine has dili ile fenomen olan Furby satışa sunulmasıyla tüm dünyada tam anlamıyla kapış kapış satıldı.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here