Dodge Durango SRT Hellcat: Dünyanın En Güçlü SUV’si

1
2056
dodge-durango
dodge-durango

Dodge Durango SRT Hellcat, modelin anında dünyanın en güçlü SUV unvanını iddiasıyla ortaya çıktı. Süper şarjlı 6.2 litrelik bir V8’den 530kW üreten Dodge Durango SRT Hellcat, Jeep Grand Cherokee Trackhawk’tan ünvanını alıyor. Dodge, Jeep’ten sadece iki kilovat daha fazlasını sunuyor. Ayrıca, 4000 kilogramlık çekme kapasitesine sahip Durango SRT Hellcat, 0-60mph sprinti 3,5 saniyede ve 400m drag yarışını 11,5 saniyede tamamlayabilir.

Dodge Durango: Genel Bakış

2021-dodge-durango-srt-hellcat
2021-dodge-durango-srt-hellcat

Üç sıra koltuk ve 710 beygir gücü ile 2021 Dodge Durango SRT Hellcat, tüm ailenin keyif alabileceği veya korkabileceği bir rollercoaster sürüşüdür. Adından da anlaşılacağı gibi, göz korkutucu gövdesinin içine gizlenmiş yüce, kutsal olmayan süper şarjlı bir V-8 motoru var ve standart dört tekerlekten çekiş sistemi var. Ayrıca, nefes kesen hızlanmasına yardımcı olmak için çok hevesli. Süper şarj cihazının uğultusu ve egzoz gürültüsü, arka plandaki müzikten bir pedala basıldığında işitsel probleme kadar gidebilir. 2021 Durango SRT Hellcat, aşırı ve pahalı bir orta boy SUV gibi görünebilir. Ancak bu çılgınlığını takdir edenler için geçerli değil.

2021’de Yenilikler Neler?

2021-dodge
2021-dodge

Hellcat ile güçlendirilmiş bir Durango, özellikle Dodge’un bu yılın başlarında bir reklamda varlığıyla dalga geçmesinden sonra kesin görünüyordu. Son derece güçlü SUV şimdi ufukta ve 2021 modeli olarak tek bir üretim yılı planlanıyor. Şirket son derece heyecanlı ve sınırlı sayıda üretilen Challenger SRT Demon ile benzer bir hamle yaparken, güçlü satışların ve meraklıların ilgisinin bu şeytani Durango’nun ömrünü uzatacağını umuyoruz.

Motor, Şanzıman ve Performans: Dodge Durango Hellcat

2021-dodge-durango-srt
2021-dodge-durango-srt

Şişkin ve havalandırmalı kaputun altında saklanan bir motor canavarı var. Bu, 710 beygir gücü ve 645 lb-ft tork sağlayan süper şarjlı 6.2 litrelik bir V-8. Bu dünyayı sarsan güç, sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğin tamamına yönlendirilir. Hellcat motoru, gök gürültüsünü artırması ve muazzam süper şarjının kusursuz vızıltısı ile karışması gereken gelişmiş bir egzoz sistemiyle nefes verir. . Ayrıca, 4000 kg’ye kadar çekme kapasitesine sahip, bu da diğer orta boy crossover SUV’lardan çok daha fazlası demektir. Adaptif amortisörler ve standart Pirelli Scorpion Zero dört mevsim lastikleri veya isteğe bağlı Pirelli P Zero üç mevsim lastikleri ile 20 inç x 10 inç jantlar ile özel olarak ayarlanmış bir süspansiyona sahiptir. Durango ayrıca, 15,75 inçlik ön rotorlarını altı pistonlu kaliperlerle ve 13,8 inçlik arka disklerini dört pistonlu bağlayıcılarla sıkıştıran güçlü bir Brembo fren sistemi kullanıyor.

İkinci el Dodge ilanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here