Dolu Uyarısı Geldi Araç Sahipleri Dikkatli Olun

0
3429

Gün içerisinde beklenen kuvvetli yağış beraberinde dolu yağışını da getirebilir. Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlara dolu yağışı ihtimali için uyarıda bulundu. Havaların ısınması ve yasakların azaltılması ile birlikte insanlar güneşli bir gün için plan yaparken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden dolu uyarısı geldi.

Bu uyarıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde kuvvetli bir yağış beklentisi olduğunu açıkladı.

dolu uyarısı geldi

Dolu Uyarısı Geldi

Meteoroloji’den yapılan açıklamalara göre; İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir ve bazı çevre illerde kuvvetli yağış ve sel beklentisi olduğu belirtilirken, dolu oluşabileceği bilgisi de verildi. Araç sahipleri dolu yağışına karşı önlem almalıdır.

Meteoroloji açıklamasında;

“Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (40-80 km/sa) kuzey ve kuzeybatılı rüzgarla birlikte İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Edirne’nin güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadeler yer aldı.

Kaynak:Meteoroloji

Kasko Araç Hasarını Karşılar mı?

Kasko poliçeniz, doğal afetlerin neden olacağı hasarları karşılamak üzere bir genişletilmiş sigorta poliçesi ise hasar için sigorta şirketinizden yardım alabilirsiniz. Bu amaçla sigorta şirketinizle görüşüp size hasar sonucu nasıl bir teminat kapsamı sunacaklarını detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Ancak standart kasko poliçeleri, doğal afetler sonucu meydana gelen hasarları karşılamaz.

Dolu Yağışı Sonrası Hasarlı Araç Sahipleri Ne Yapmalı?

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here