Dünyanın en hızlı arabaları söz konusu olduğunda insanların aklına ilk önce spor arabaları geliyor. Ama günümüzde gelişen teknoloji arabalar için hız açısından yeni bir çığır açıyor. Her gün piyasaya daha güçlü motorlar ve hızlı arabalar çıkıyor. Bu yazımızda hızı ve hızlı otomobil severler için dünyanın en hızlı arabalarını sizler için derledik.

Dünyanın En Hızlı Arabaları

1

Hennessey: Venom F5

Hennessey yüksek hız rekorlarını takip edenlerin yakından bildiği bir isim. Venom F5’in tasarlanmış olmasının tek amacı ise dünyanın en hızlısı olmak. Venom 500 km/s gibi inanılmaz bir hıza sahip.

Venom’a bu hızı veren motor ise Hennessey yapımı 6.6 litrelik Fury V8 motoru. Bu motor ayrıca 1817 beygir gücüne ulaşmak için çift turboya sahip. Bu aracın fiyatı 2.1 Milyon Dolar.

2

Koenigsegg: Jesko Absolut

Koenigsegg: Jesko Absolut bir İsveç markası. 490.85 km/s gibi yüksek bir hıza sahip. Bu hızı 5 litrelik turbo V8 motorundan alıyor. Bunun dışında 1280 beygir gücüne sahip. Ayrıca bu motor dünyanın en hafif V8 krank miline sahip.

Bu aracın fiyatı ise 3 Milyon 419 Bin Dolar.

3

Bugatti: Chiron Supersport

Supersport, Bugatti Chiron modelinin elden geçmiş son hali. 30 adet üretilen araç, Centodieci üretimi 1578 beygir gücünde 8.0 litre quad turbo W-16 motora sahip. 100 km/s hıza 2,6 saniye içinde ulaşıyor. Aracın en yüksek hızı ise saatte 490.48 km/s.

Bu aracın fiyatına gelirsek 3 Milyon 825 Bin Dolar.

4

McLaren: Speedtail

Mclaren tarafında bu aracın hızı 402.34 km/s olarak sınırlı. Yani bu aracın teorik olarak daha fazla hıza ulaşabileceği anlamına geliyor. Ayrıca Speedtail’in bu hız için özel olarak ayarlanmış bir aerodinamiğe sahip gövdesi bulunuyor. Benzin-elektrik motorundan güç olan araç, bunun dışında sadece 106 adet üretime sahip.

Bu model araç fiyatı ise 2.8 Milyon ile 3 Milyon Dolar arasında değişiklik göstermekte.

5

Pagani: Huayra

Pagani Huayra ,383,02 km/s hıza sahip bir araç. İtalyan marka olan araç, motor kısmında ise 720 beygir gücünde Mercedes-AMG 6 litrelik V12 üretimi motora sahip. Bu modelin ayrıca maksimum hızı aynı olsa da fazladan 19 beygir gücü fazla olan BC modeli de bulunmakta.

Bu araç 0’dan 100’e ise 2.2 saniyede çıkıyor. Bu modelin fiyatı ise 2.4 Milyon Dolar.

 

Satılık 2. El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here