Dünyanın En Pahalı Elektrikli Arabası Hangisi ve Fiyatı Ne?

7
10058
Aspark Owl

Elektrikli arabaların fiyatları nasıl? En pahalı elektrikli araba hangisi? Elektrikli arabalar neden çok daha pahalı…Haberimiz, dünyanın en pahalı elektrikli arabası hakkında.

Dünyanın En Pahalı Elektrikli Arabası Hangisi ve Fiyatı Ne?

Elektrikli araba fiyatları hem ülkemizde hem de dünya genelinde nispeten fazla. Bunun ana nedeni batarya maliyetleri ve bu yeni teknolojinin bazı ayaklarının çok da seri üretime bağlanmamış olması ile açıklanabilir. Ayrıca Türkiye gibi pek çok ülkede elektrikli araba vergileri de biraz yüksek. Özetle; bugün ortalama bir bakış açısıyla elektrikli arabanın banttan inmesi ile benzinli ve dizelin inmesi arasında ciddi bir maliyet farkı var. Ancak bu, kısa zamanda çözülecek ve ara kapanacaktır.

Elektrikli Opel Corsa haberine de bakın!

Esas problem hükümetlerin yaklaşımıyla ilgili. Avrupa’nın pek çok ülkesinde elektrikli arabaları teşvik etmek üzere vergi indirimleri, ücretsiz park yeri gibi avantajlar sunulurken bazı ülkeler bu işlerin çok gerisinde. Neyse konumuza dönelim, peki, dünyadaki en pahalı elektrikli otomobil hangisi?

Dünyanın En Pahalı Elektrikli Otomobili

Fiyatlara bakınca karşımıza çok da halka mal olmayacak bir Japon markası çıkıyor: Owl. Bu otomobil, 2020 yılında piyasaya sürülecek ve sadece 50 adet ile sınırlı sayıda insana seslenecek. Ama fiyat etiketi ile şimdiden dikkatleri üzerine çekti. Owl marka otomobilin fiyatı 3,5 milyon dolardan başlıyor. Peki, bu en pahalı elektrikli aracın özellikleri neler?

Aspark Owl Hakkında

Öncelikle beklendiği gibi çok hızlı bir model karşımızda. Zaten tasarımı da “ışık hızını geçerim” mesajı veriyor. Aspark Owl marka otomobilin 0-100km/s hızlanma verisi taaaam 1,9 saniye. Maksimum hızlanmasını ise 280km/saniyede alıyor.1.150 beygir güç ise öyle pek de akıldan çıkmayacak bir rakam.

2. El Elektrikli Otomobil Fiyat Listesi 

Bildiğiniz üzere günümüzde elektrikli otomobillerin en büyük problemi menzil. Ama son teknoloji, bu işi de bir kaç yıla sonsuza dek çözecek gibi görünüyor. Aspark Owl’un menzili 150km şeklinde açıklanmış.

 

7 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here