Bir elektrikli araba satın almayı düşünüyorsanız, etrafta dolaşan bazı efsaneler ve yanlış anlamalar sizi fikrinizi etkilemiş olabilir. İşte elektrikli arabalar hakkında bilmeniz gereken bazı yanılgılar.

Elektrikli Arabalar Hakkında Yanlış Bilinen 5 Yanılgı

Elektrikli Arabalar Daha Pahalı 

Hibritler ve EV’ler hakkında yaygın bir yanılgı, normal araçlardan daha pahalı olduklarıdır. Önceden durum böyle olsa da, raporlar pil maliyetlerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde oldukça düşmesinin beklendiğini ortaya koydu. Bunun yanı sıra, ABD gibi belirli yerlerde yaşıyorsanız, vergi kredisi gibi şeylerden yararlanabilirsiniz.

Elektrikli Arabalar Hakkında En Yaygın Yanılgı: Uzak Mesafeye Gidemiyorlar 

Yine, bu artık geçmişte kalan bir sorundur. Doğru olsa da, özellikle EV’ler düşük menzile sahipti, bu araçlar artık bu alandaki en iyi benzinli ve dizel arabalara rakip olabilir. Nitekim, yeni Tesla Roadster tek bir şarjla 997.79 km’yi kolayca gidebilir. Bu teorik olarak, bir haftalık işe gidip gelme ve seyahatleri hiç aksatmadan halledebileceği anlamına gelebilir. Bu, bunların geleceğin arabaları olduğuna ve şimdi kesinlikle diğer araçları geride bıraktığına dair bir işaret.

Elektrikli Arabalar Hakkında En Yaygın Yanılgı: Uzak Mesafeye Gidemiyorlar 

Onarımı ve Bakımı Daha Pahalıdır 

EV’lerin onarımının daha zor ve pahalı olduğunu duymuş olabilirsiniz. Durumun böyle olmadığını söylemekten mutluluk duyuyoruz. Bunun yerine, gerçek şu ki, bu araçlar tipik ICE ile çalışan araçlardan çok daha uzun süre çalışacak. Bu araçlar için gerekli olacak bazı bakım çalışmalarını da gerektirmezler. Bu, yağ değişimlerini ve ayarlamaları içerir. Bu arabalar arızalanabilirken, herhangi bir aşınma veya yıpranma belirtisi göstermeden yıllarca dayanabilirler.

Sürmek Daha Zor 

Aksine, EV ve hibrit arabaları sürmek normal araçları sürmek kadar kolaydır. Aslında, sürüş dersleri alırsanız, eğitmeninizin sağladıkları faydalardan yararlanmak için bir EV kullandığını fark edebilirsiniz. Bazı insanların ilk başta sahip olduğu tek sorun yakıt ikmali. Bununla birlikte, çoğu EV, bu sürecin mümkün olduğunca kullanıcı dostu olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu nedenle, burada kaybolma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak ve birkaç kez şarj ettikten sonra bisiklet sürmek kadar kolay olacak. Bazı insanlar bir elektrikli araç satın aldıklarında bir şarj noktası bulmanın zor olacağından endişeleniyorlar. Ancak bunlar çok daha yaygın hale geliyor.

Elektrikli Arabalar Hakkında En Yaygın Yanılgı

Güç Şebekesi Bu Araçları Sürdüremez

Son olarak, bazı insanlar, hükümetlerin istediği kadar popüler hale gelirlerse, santrallerin bu arabaların kullanımını sürdürmek için gereken gücü sağlayamayacağından korkuyor. Ancak bu bir yanılgıdır ve araştırmalar mevcut güç sisteminin bu araçları sürdüreceğini göstermektedir.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here