Elektrikli Araçların Geleceği Nasıl Olacak?

ABI Research analizine göre, yaklaşık on yıllık yavaş ilerlemenin ardından 2021, elektrikli araçların geleceği için gelişimlerin hız aldığı ve ana akıma girmeye başladığı yıl olacak.

Yeni bir yıla girmemizle birlikte,  otomobil endüstrisi için tahminler de devreye girmeye başladı. Bir önde gelen araştırma şirketi, bu yılın elektrikli otomobiller için başlangıcın sonunu işaret edeceğini ve bir sonraki aşamaya geçileceğini söylüyor. ABI Research, geçtiğimiz Çarşamba 2021 Trend Raporunu yayınladı ve sonuç, EV’lerin bu yıl ana akım haline gelmeye başlayacağı yönünde.

elektrikli araçların geleceği

Günlük Kullanımın Artması Gerekli

Tesla iyi bilinen bir şirket olmasına rağmen, arabalarının kesinlikle yaygın olmadığını söylemek yanlış olmaz. Şirket, paylaşılan sayısına göre geçen yıl 500.000’in biraz altında elektrikli araç teslim etti. Bununla karşılaştırmak gerekirse, tek başına Amerikalıların 2019’da üç milyondan fazla kamyonet satın aldığı görülebilir. Otomobil üreticisinin başarısına rağmen, günlük olarak herkesin normal bakacağı bir duruma gelmesi için belirli bir yol katetmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç satmak isteyen diğer otomobil üreticileri için de durum bu şekilde.

ABI Research, 2021’den başlayarak, elektrikli araçların pazarda büyük ölçüde ilgi çekmeye başlayacağını söyledi. Bunun bu yıl boyunca bayilere girmeye başlaması planlanan daha uygun fiyatlı modellerin yönlendirmesiyle olacağını tahmin ediyor. Bu on yılın sonunda, elektrikli araçların gönderilen tüm yeni araçların dörtte birini oluşturabileceği söyleniyor.

elektrikli araç şarj

Elektrikli Araçlar ile Alakalı Teknolojilere de Önem Verilmeli

Ancak ABI Research’te akıllı mobilite ve otomotiv baş analisti James Hodgson’a göre otomobil üreticileri bir şeyleri karıştırabilir. Elektrikli araç alıcıları, geleneksel olarak “ilk benimseyen” topluluktur; en son teknolojiyi ilk önce almaya heveslidir veya çevreye duyarlıdırlar. Hodgson, elektrikli otomobiller ana akıma girdikçe ve otomobil üreticileri daha fazla seçenek sunmaya başladıkça, yalnızca alıcıları bir elektrikli araçla donatmakla kalmanın yeterli olmayacağını söylüyor. Aynı zamanda onlara benzinli motorlar kadar iyi olduğunu göstermek için “daha yenilikçi yaklaşımlar geliştirmenin” bu şirketlere düşeceğini söyledi.

Raporda, “Akıllı şarj teknolojileri, hızlı şarj için destek ve pil yönetimi, ana akım tüketicilerin elektrikli araç sahipliğine geçişlerini desteklemede kritik öneme sahip olacak” diye ekledi.

Bununla birlikte, daha geniş anlamda bakılırsa, ABI Research, son on yılda patlayan otomobil satın alma alışkanlıklarının 2020’lerin ortasına kadar geri döndüğünü görmüyor. Pandeminin etkileri, ekonomik koşullar ve hatta daha uzak çalışma ortamlarına geçiş nedeniyle 2024 yılına kadar durgun satışlar görmenin mümkün olduğu söyleniyor. Tabii bu, işlerin bu şekilde ilerlemesinin kesin olduğu anlamına gelmez. Ancak, satışlar muhtemelen ılık kalsa da, sokaklarda çok daha fazla elektrikli araç görmeyi bekleyebiliriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here