Elektrikli Ford Transit Custom 2023’te Geliyor

0
1334
ford transit custom

Ford, yeni nesil Elektrikli Ford Transit Custom için 2023’te ilk kez tamamen saf elektrik gücüyle satışa sunulacağını doğruladı.

Orta boy minibüs, hafif hibrit dizel, plug-in hibrit ve saf elektrikli güç aktarma organları ile satışa sunulacak. Elektrikli Transit Custom, 2022’de tam boyutlu Ford E-Transit’in piyasaya sürülmesinin ardından Ford’un tamamen elektrikli ikinci ticari aracı olacak.

Mevcut Transit Custom’da olduğu gibi, yeni model Türkiye’de Ford Otosan tarafından üretilecek. Üretim hattına yeni nesil Volkswagen T7 Transporter ile katılacak.

Ford ve VW, ticari araç sektöründeki kaynakları bir havuzda toplamak için ortaklık kurdu ve bu da sonuçlardan biri. Ford Ranger ve VW Amarok pick-up’lar ortaklaşa geliştirilecek. Her iki şirket de VW ID.Buzz ile 2022’den itibaren VW’nin MEB elektrikli araç platformuna dayalı elektrikli kamyonetler tanıtacak.

Elektrikli Ford Transit Custom’ın gelişi, Ford’un 2024 yılına kadar tamamen elektrikli veya plug-in hibrit araçlardan oluşan sıfır emisyonlu bir ticari araç yelpazesi sunma planının bir parçası. Bunun ötesinde, 2030’da sattığı CV’lerin üçte ikisinin tamamen elektrikli veya plug-in hibrit olmasını hedefliyor.

Ancak Ford, bazı müşterilerin doğrudan yanmalı motorlardan elektrifikasyona doğrudan geçemeyeceğinin farkında. Bu nedenle bir sonraki Transit Custom çeşitli sürüş seçenekleri sunacak. Bu, Ford’un Dagenham, Essex’teki dizel fabrikasının geleceğinin en azından orta vadede güvende olduğu anlamına gelirken, şanzımanlar son montaj için Türkiye’ye gönderilmeden önce Köln’de inşa edilmeye devam edecek.

Elektrikli sürücünün gelişinin yanı sıra, yeni Transit Custom, Ford’un Avrupa’daki Ford müşterilerinin yardımıyla geliştirilen en yeni bağlantılı hizmetlerini içerecek. Mevcut Transit Custom, 3G bağlantısı ile sunulurken, FordPass Pro ve Ford Fleet Management araç yönetim yazılımlarında daha fazla iyileştirmenin yeni modelle birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here