Elon Musk Tesla’yı Apple’a Satmaya Çalışmış

0
508

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Ceosu Elon Musk pek de bilinmeyen çok ilginç bir anekdotla gündeme geldi. Yaptığı her hareketle gündem oluşturan ve günümüzün en etkili isimlerinden birisi olan Elon Musk Tesla’yı Apple’a satmaya çalışmış.

Elon Musk Tesla’yı Apple’a Satmaya Çalışmış

Günümüzde elektrikli araba denince akla gelen ilk marka olan Tesla da zamanında zor zamanlar geçirmişti. Şu an her gün borsada değer kazanan ve geleceğin en önemli markalarından birisi sayılan Tesla’yı o zaman Elon Musk satmayı başaramamış. Tesla Ceo’su Elon Musk geçen gün attığı bir tweet ile beraber çok ilginç bir bilgiyi tüm dünya ile paylaştı. Model 3 serisinin üretimiyle alakalı ciddi zorlukların yaşandığı bir evrede, kendi tabiriyle kapkaranlık günlerde, Tesla’yı satmayı düşünmüş. Ve bunun için de önde gelen teknoloji firması Apple’ı düşünmüş. Ve Apple Ceo’su Tim Cook’a ulaşmış. Ancak Cook toplantıya katılmayı reddetmiş. Yani Elon Musk Tesla’yı Apple’a satmaya çalışmış hem de şimdiki değerinin 10’da 1’i fiyatına.

Elon Musk Tesla'yı Apple'a satmaya çalışmış

Bu haberin ardından ise sosyal medya ve kulisler çalkalandı. Bu haberin ise Apple’ın elektrikli araçlarla alakalı program söylentileri üzerine çıkması ise ayrı bir manidar görüldü. Marka olarak Apple vizyonu takdir edilse de Tim Cook sürekli olarak eleştiri alan bir yönetici. Bu haberle beraber ise tekrardan bu eleştiriler tazelenmiş oldu.

Tesla Otomobil

Tesla Otomobillerinin günümüzdeki değerinin 600 Milyar doların üzerinde olduğu biliniyor. Bahsi geçen Elon Musk’ın Tesla’yı Apple’a satmaya çalışmış olma girişiminde ise değeri yalnızca 60 milyar dolarmış. Musk’ın üretim cehennemi dediği ve Model 3’ün üretimsel ciddi sıkıntılar ile yüzleştiği zamanlarda ise iflasa yalnızca 1 ay uzakta kaldıklarını belirtti. Günümüzün en aktif teknolojik şirketlerinden birisi olduğu aşirak olan Tesla, acaba Apple’da olsaydı günümüzde elektrikli arabalar bambaşka bir noktada olur muydu ? Ya da Apple ve Tim Cook için Tesla’yı almaya değer görmeyen şey neydi ? Herkesin merak ettiği sorular bunlar. Her ne kadar bu soruların cevaplarını bilemiyor olsak da elektrikli arabalar çok yakında tamamen karayollarının sahibi olacak. Ve bu elektrifikasyon dönüşümünde Tesla markasının etkisi çok büyük olacak.

Elon Musk Tesla'yı Apple'a satmaya çalışmış

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here