Elon Musk Yeraltı Ulaşımı İçin İlk Hamleyi Yaptı!

0
6077

Elon Musk ismini bir süredir çok duyuyoruz ve girişimci adamın adını daha da duyacağız. Çünkü, Musk, acayip projelere imza atmaktan hiç çekinmiyor. Bundan 10 yıl önce otomotiv endüstrisinin çok mesafeli durduğu elektrikli araba projelerine ilk yeşil ışığı yakan Elon Musk, şimdi de yeraltından ulaşım projesiyle yeni ufuklar açıyor.

Elon Musk Yeraltı Ulaşımı İçin İlk Hamleyi Yaptı!

Elektrikli kamyon, elektrikli yarış arabası ve uygun fiyatlı (göreceli tabi) elektrikli otomobil projesinin ardından yeraltından ulaşım projesi de gündem de. Elon Musk, kendinden nasıl söz ettireceğini iyi biliyor.

Boring Company

Elon Musk, Boring Company adlı şirketi kurarken yeratından ulaşımı hedeflemişti. Araç trafiğini yer altına indirme fikri, ilk kez Musk’ın sosyal medyadan yaptığı bir şaka ile ortaya çıktı. Ama herkesin sadece şaka sandığı bu fikir, onun bir sonra ki projesiydi.

Trafik Sorununa Çözüm Olabilir!

Amerika’da bir rezistansın garajını tünele bağlama ile hayata geçecek olan proje, şimdilik sadece belirli bölgede trafiği hafifletecek bir çözüm gibi görünüyor. Ancak zamanla gelişip farklı şekillerde daha geniş alanlarda uygulanarak önemli ölçüde trafiği rahatlatabilir.

İlk Durak: Los Angeles!

Musk’ın projesinin bir sonra ki aşamsı Los Angeles şehrini kapsıyor. Yerel yetkililerle birlikte çalışarak şehir trafiği yer altına indirilecek. Böylece hem hava kirliliği, hem gürültü hem de trafik sorunu çözülecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here