Şu anki Citroen Dispatch, 2016 yılında piyasaya sürüldü.

Peugeot Expert, Opel Vivaro ve Toyota Proace’dan oluşan dört model PSA serisinin bir parçasıdır.

Dispatch van farklı gövde seçeneklerine sahiptir

Dispatch üç gövde uzunluğu ve iki dingil mesafesi ile sunulan, ancak tek bir tavan yüksekliğine sahip olan tamamen yeni bir modeldir.

En yeni Dispatch, Peugeot 308 ve Citroen C4 SpaceTourer ile aynı PSA platformunu kullanıyor. Sonuç olarak, birçok rakipten daha çok otomobile benzeyen bir minibüstür.

Sunulan tek tavan yüksekliği, tüm versiyonların katlı otoparka rahatlıkla sığabileceği anlamına gelir. Ayrıca Citroen’in en son güvenlik teknolojisini Dispatch’e ekleyebilmesi diğer bir avantajdır.

Dispatch panelvan’ın XS, M ve XL olmak üzere üç versiyonu bulunur. Ayrıca altı kişilik bir ekip minibüsü de sunuluyor. İki dingil mesafesi uzunluğu vardır. Arka süspansiyon, farklı yüklere hitap etmek için tasarlanmıştır.

Motor seçenekleri

Citroen Dispatch’teki tüm motorlar Euro 6’dır. 1.5 ve 2.0 litrelik BlueHDi dizel motor seçenekleri var. 1.5 lt BlueHDi 100 PS’dir. 2.0 litrelik ise 120, 150 ve 180 PS olarak geliyor. 1.5 BlueHDi’de altı ileri manuel bulunur. 2.0 BlueHDi 120 altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik, BlueHDi 150 PS yalnızca altı ileri manuel ve BlueHDi 180 PS yalnızca sekiz ileri otomatik ile birlikte gelir.

Citroen ayrıca 136 hp ve iki pil seçeneği sunan tamamen elektrikli bir varyant olan e-Dispatch’i de piyasaya sürdü. Ayrıca E-Dispatch 250 km menzile sahiptir.

Yük kapasitesi 960-1.469kg arasında değişir. Crew Van 1.060-1.308kg taşıyabilir. e-Dispatch, pil boyutundan bağımsız olarak bir ton taşıyabilir.

Apple CarPlay ve Android Auto da mevcuttur. Hatta biraz pahalı olsa da minibüs sektöründe bir ilk olan head-up display seçeneği bile var.

Citroen, Dispatch’te X, Worker, Enterprise ve Driver donanımları sunar. Ayrıca tüm minibüslerde Bluetooth, DAB radyo, elektrikli camlar, hız sabitleyici standarttır. Ayrıca kilitli uzaktan merkezi kilitleme, ısıtmalı kapı aynaları ve tam çelik bölme bulunur.

Citroen Dispatch, 1.469 kg’a kadar yük kapasitesine sahiptir. Ayrıca iki Europallet’i rahatlıkla taşıyabilir. 4,6 m’lik toplam uzunluğu  sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here