Ülkemiz otomobil üreticileri tarafından oldukça tercih edilmekte. Binek otomobil ve ticari araç üretiminde köklü bir üretim tecrübesine sahip olan Türkiye, yurt dışına otomobil ihracatı yapmakta. Elbette bu otomobiller her gün zorlaşan Euro NCAP testlerini başarı ile geçmek zorundalar. Euro NCAP testleri üretilen otomobilleri belirli güvenlik standartlarına soktuğu için oldukça üzerinde durulması gereken bir konu. Firmaların korktuğu ve standartlarını sağlamak için oldukça uğraştığı testler grubu olan Euro NCAP ülkemizde ki otomobiller içinde kullanılmakta. Gelin Euro NCAP yerli üretim otomobillerin puanlarına ve kullanıcılara vaat ettikleri güvenliklere yakından bakalım.

Toyota Corolla Sedan

Ülkemizde güncel olarak hibrit, ve benzinli modelleri üretiliyor olsa bile, zamanında dizel motorlu versiyonu da bulunan Toyota’nın Corolla modeli, ülkemizde oldukça popüler. Yerden yüksek yapısı, sunduğu konfor ve sorunsuzluk onu ülkemiz için biçilmiş kaftan yapıyor. Üstelik güncel üretimde olan hibrit modeli ile şehir içi 3.5-4 lt/100 km yakıt ortalaması vaat eden Corolla, sıkışık trafikte fazla vakit geçirmek zorunda kalan kullanıcılara yakıt ekonomisi imkanı sunmakta. Euro NCAP testlerine Sakarya Arifiye’den katılan model ülkemizin yüzünü kara çıkarmıyor. Yetişkin 95%, çocuk 84%, yaya 86% ve güvenlik ekipmanları ile 77%’lik puanlar alan Corolla, toplamda 5 yıldız almaya hak kazanıyor.

Euro NCAP Corolla

2.El Toyota Corolla İlanları İçin Tıklayın

Toyota C-HR

Kardeşi Corolla ile Sakarya Arifiye’de üretilen C-HR modeli, ülkemizde turbo benzinli ve hibrit modelleri ile satışa sunulmuş durumda. Sorunsuzluk bakımından kardeşi Corolla’yı aratmayan C-HR, yetişkin güvenliğinde 95%, çocuk güvenliğinde 77%, yaya güvenliğinde 76% ve güvenlik ekipmanında 78% puan alarak ülkemizi gururlandırıyor ve 5 yıldızı almaya hak kazanıyor. Modern hatları ve eskimeyen görünüşü ile Toyota C-HR, Alfa Romeo Giulietta modeli gibi eskimeyecek tasarım hatlarına sahip.

Euro NCAP C-HR

2.El Toyota C-HR İlanları İçin Tıklayın

Renault Megane Sedan

Yıllardır ülkemizde en çok tercih edilen c segmenti otomobillerde liderliğe oynayan bir model olan Renault Megane, özellikle 1.5 DCI motorları ile ülkemizde bir ivme yakalamış durumda. Menşei Fransa olsa da kalbi Bursalı olan modelimiz, sedan modeli ile yerli bir şekilde üretilmekte. Yetişkin 88%, çocuk 87%, yaya 71% ve güvenlik ekipmanları ile 71% puan alan Renault Megane Euro NCAP’ten 5 yıldızı alıyor.

Euro NCAP Megane

2.El Renault Megane İlanları İçin Tıklayın

Honda Civic Sedan

Yakın zamanda İngiltere ve Türkiye fabrikalarını kapama kararı alan Honda, Avrupa pazarına her ne kadar tutunamamış olsa bile, ülkemizde Civic modeli ile oldukça tercih edilmekte. İki kere Euro NCAP testlerine giren model güvenlik ekipmanı revizyonu ile, yetişkin 92%, çocuk 75%, yaya 75% ve güvenlik ekipmanları ile 88% puan topluyor. Revize olmadan önce Euro NCAP’ten 4 yıldız alan model, başarı ile 5 yıldız almaya hak kazanıyor. Her ne kadar Honda kullanıcılarını göçük sorunu ile üzdüyse bile, Honda hayat onda diyebilmiş ki her yerde görmekteyiz Honda Civic sedanı.

Euro NCAP Civic

2.El Honda Civic İlanları İçin Tıklayın

Renault Clio

Bir başka Fransız olan Renault Clio, ülkemizde oldukça yaygın bir model. Artan otomobil fiyatları ile büyümesi planlanan B segmenti otomobillerde liderliğe oynayan modellerden biri olan yeni Clio, yetişkin 96%, çocuk 89%, yaya 72% ve güvenlik ekipmanlarından 75% puan topluyor. Sonuç olarak ortaya 5 yıldızı kapmış, sevimli bir B segmenti otomobil çıkıyor.

Euro NCAP Clio

2.El Renault Clio İlanları İçin Tıklayın

FIAT EGEA

Ülkemizde Egea, yurtdışında ise Tipo adı ile satılan model, uygun fiyatına göre sunduğu düşük yakıt tüketimi ve geniş iç hacmi sayesinde oldukça popüler. Her şeyi aynı anda sunamayan model, Euro NCAP testlerinde yetişkin 82%, çocuk 60%, yaya 62% ve güvenlik ekipmanlarından 25% alarak ne yazık ki sadece 3 yıldız almaya hak kazanabiliyor. 1.3 multijet motorların sunduğu vergi avantajı ve düşük yakıt tüketimi, modelin ülkemizdeki popülerliğinin nedenlerinden biri.

Egea

2.El FIAT Egea İlanları İçin Tıklayın

Hyundai i20

Yerli rakibi olan Clio gibi 5 yıldız alamayan model, keskin hatları ve ufak yapısı ile kullanıcılara kolay ve eğlenceli bir otomobil tecrübesi vaat ediyor. Yetişkin 85%, çocuk 73%, yaya 79% ve güvenlik ekipmanları ile 64% puan alan İzmitli model, toplamda 4 yıldız almaya hak kazanıyor.

i20

 

2.El Hyundai i20 İlanları İçin Tıklayın

Hyundai i10

Ekonominin şu anki gidişatı ile ilerde büyük bir pazar payına sahip olacağını düşündüğüm A segmenti otomobillerden bir tanesi olan i10, şehir içinde basit ve kullanışlı bir sürüş deneyimi hedefleyenler için ideal bir model. Sunduğu 1.0 motor ile ciddi vergi avantajı sağlayan i10, Euro NCAP’ten yetişkin 79%, çocuk 80%, yaya 71% ve güvenlik ekipmanları ile 56% puan alarak 4 yıldızı İzmit’e hediye ediyor.

i10

2.El Hyundai i10 İlanları İçin Tıklayın

Ford Courier

Hafif ticarilerde liderliğe oynayan model, trafikte oldukça yaygın. Yetişkin 84%, çocuk 84%, yaya 74% ve güvenlik ekipmanları ile 56% puan alan model toplamda 4 yıldız almaya hak kazanıyor.

Courier

2.El Ford Courier İlanları İçin Tıklayın

Kaynak

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here