Ford Explorer: 2013-2017 Arası 350 Bin Araç Geri Çağrıldı

2
1163
2016-Ford-Explorer
2016-Ford-Explorer

350.000 2013–2017 Ford Explorer, süspansiyon sorunu nedeniyle geri çağrıldı. Ford, arka süspansiyon burun bağlantısını ikinci kez değiştirmeleri için bu Explorer’ı geri çağırıyor. Çünkü bu kısım kırılabilir ve çarpışma riskini artırır.

♦Ford, arka süspansiyon ayak bağlantısının paslanma ve kırılma potansiyeli için 2013 ile 2017 yılları arasında üretilen 350.000 Ford Explorer’ı geri çağırdı.

♦Ford geçmişte arka süspansiyon bağlantılarıyla ilgili sorunlar yaşamıştı; Bu, bu Kaşiflerde bu parçanın ikinci kez değiştirilmesi gerekiyor.

♦Ford, geri çağrılan parçanın arızalanması sonucunda 13 kaza ve altı yaralanmanın farkında olduğunu söyledi.

Ford Explorer İçin İlk Geri Çağırılma ABD’de

ford-explorer-suspansiyon.jpg
ford-explorer-suspansiyon

Ford’un arka süspansiyon burunlu bir geçmişi vardır. Bugün ABD’de 350.000 2013-2017 Ford Explorers için duyurulan geri çağırma durumunda, bu Explorers’daki arka süspansiyon burunlu bağlantının dıştan takmalı kısmının ikinci kez ihtiyaç duyduğu durumdur. Böylece soruna yol açabilecek bu parçalar değiştirilecek. Süspansiyonun bu bileşeni korozyona uğrayabilir ve sonunda kırılabilir, bu da sürücünün potansiyel olarak aracın kontrolünü kaybetmesine ve çarpmasına neden olabilir.

ABD’ye Ek 25.000 Kanada’dan Geri Çağırılan Otomobil Var

ford-explorer-çağırma
ford-explorer-çağırma

ABD’de geri çağrılan araçlara ek olarak, Kanada’da geri çağrılan 25.200 tane daha var. Ford, yaptığı basın açıklamasında, arka süspansiyon ayak bağlantısının kesilmesi sonucunda 13 kaza ve altı yaralanmanın farkında olduğunu söyledi. Sahipler, gerektiğinde değiştirilecek “çapraz eksenli bilyalı mafsalın tork muayenesi” için araçlarını bir bayiye getirmelidir.

Haziran 2019’da Ford, aynı sayı için 2011 ile 2017 arasında üretilen 1,2 milyon Ford Explorer’ı geri çağırdı ve bu yılın başlarında 2013–2018 Flex, Taurus SHO, Taurus polis arabası ve Lincoln MKT için bir geri çağırma yayınladı. Arka süspansiyon ayak bağlantısıyla ilgili sorunlar devam ediyor gibi gözüküyor.

Ford Explorer İçin Süspansiyon Sorununda Yaşanan Kazaları Şirket Kabul Etti

explorer
explorer

Önceki geri çağırmanın tamamlanmasının ardından, bu yeni geri çağırma için sahipler, arka süspansiyon ayak bağlantısının dıştan takmalı motor bölümünde bir kırılma yaşayabilir. Arka ayak bağlantısının kırılması, direksiyon kontrolünü önemli ölçüde azaltır ve çarpışma riskini artırır. Ford, bu durumla ilgili 13 kaza raporundan ve altı yaralanma raporundan haberdar olduğunu söyledi.

Bayiler, çapraz eksenli bilyeli mafsalın tork denetimini tamamlayacak ve gerektiğinde değiştirecek ve her iki onarım da ücretsiz olarak yapılacaktır. Ford hemen bir sahip bildirim takvimi açıklamadı, ancak sorularınız varsa, otomobil üreticisini, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin araç güvenlik yardım hattını arayabilir veya kontrol etmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İkinci El SUV

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here