Ford Noel Kazağı İle Güvenli Mesafe!

0
833

Ford Noel Kazağı İle Güvenli Mesafe!ford

Otomobil üreticisi Ford birkaç yıldır, dört tekerleğe binmeyen trafik katılımcılarını rahatsız eden ve tehlikeye atan birçok konu hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan; Yolu Paylaş kampanyasını yürütüyor. Kampanyanın önceliğinin, bisikletçiler ve scooter binicileri olması amaçlandı. Çünkü birçoğu artık günlerin kısalması ve daha uzun karanlık dönemler olması dolayısı ile daha da fazla zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bu zorluklara çözüm olması için Ford Noel kazağı icat etti. “Giyince gerçekten görülmek isteyeceğiniz bir kazak. Aslında, bütün mesele bu.”

Sosyal mesafe günümüzde önemli bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Önemli, hayat kurtarıyor ve herkesin uygulaması gereken bir davranış. Ford Motor Company, insanlara uygun mesafeyi uygulamanın bisikletliler ve scooter sürücüleri için de önemli olduğunu hatırlatmak istiyor.

Sürücülerin Görünür Olması Gerekli

Kazağın çirkin olduğu gözle görülür bir gerçek ama aynı zamanda kullanıcıyı daha görünür kılmak açısından da faydalı olması amaçlanmış. Sosyal  Mesafe Noel Kazağı’nın  önünde ve arkasında (ren geyiğinin burnunda ve kuyruğunda gizlenmiş) ve yanal olarak (ren geyiğinin boynuzlarında) küçük projektörler vardır. Bu projektörler içinde 1,5 metrelik noel ağacı şeklinde bir “güvenli bölge” oluşturur.

Bu, sürücülere özel bisiklet yollarının dışında sürerken bisikletçilerin en büyük zorluklarından biri olan sollama için doğru mesafeyi bildirir. Bununla birlikte, Ford, dışarıda olduğunuzda sosyal mesafeyi güçlendirmek için bsisiklet üzerinde olmadığınızda da süveteri kullanabileceğinizi söylüyor. Tabii bu öneriyi kazağı günlük olarak giymekten sıkıntı duymayacak küçük bir kesimin göz önünde bulunduracağını varsaymak yanlış olmaz.

Günlük Hayattaki Sosyal Mesafe Bisiklet Sürücüleri İçin de Olmalı

Ford Avrupa, Share The Road’dan Emmanuel Lubrani yaptığı açıklamada, “2020’de mağazalarda veya kaldırımlarda güvenli bir mesafeyi korumada başarılı olmuş olabiliriz, ancak yollarda bu konuda her zaman o kadar iyi değiliz” diyor. “Güvenli Mesafe Noel Kazağı eğlenceli olabilir, ancak mesaj ciddi; Hepimizin diğer yol kullanıcılarını dikkate alması ve ne tür bir ulaşım aracı kullanırlarsa kullansınlar, herkesin Noel için eve dönmesini sağlamamız gerekiyor. ”

Bisikletçiler için bu çirkin Ford süveterinin kötü yanı, sadece bir prototip olması.

ford noel kazağı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here