Ford Yatırım Konusunda Tarihinin En Büyük Adımını Atıyor!

Ford markası 118 yıllık tarihinde, böylesine büyük bir yatırımı daha önce yapmamıştı.

Tarihindeki en büyük yatırımı yapmaya hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri markası olan Ford, Güney Koreli ortağı olan SK Innovation ile ABD’de 3 batarya fabrikası ve F-150 Modeli için elektrikli üretim amacıyla bir tesis kuracak.

Yatırımın yaklaşık değeri 11,4 milyar dolar olarak planlandığını duyurdular.

Yapılan açıklamada, Ford ABD’nin Tennessee eyaletinde hayata geçireceği mega kampüs ve Kentucky eyaletinde kuracağı ikiz batarya fabrikası ile beraber, ülkedeki elektrikli araçlar ile ilgili bir liderlik konumunda olma hedefleri var.

Ford Yatırım

Bu yatırım ile, 11 bin kişilik bir yeni istihdam alanının açılacağı da olumlu bir gelişme olarak ortaya çıkıyor.

1Ford Yatırım Tesisi: “Blue Oval City”

Yaklaşık olarak, 15 bin 540 dönümlük bir araziye inşa edilecek olan “Blue Oval City” Bu komplekste yeni nesil elektrikli F serisi kamyonetler ile gelişmiş bataryaların üretileceği söylendi.

Kentucky bölgesinde ise ikiz olarak inşa edilecek batarya tesisleri “BlueOvalSK Batarya parkının inşa edileceği açıklandı.

Bu gelişmiş batarya teknolojileri ve Lityum İyon pillerin üretimi 2025 yılında başlayacak.

Tesis 60 GWh’lık bir batarya tesisi olacak.

Son olarak Ford, yaptığı açıklamada 2030 yılına kadar küresel anlamda otomobil hacminin yüzde 40-50 bandındaki bölümünde tamamen elektrikli araçların olacağı yönünde bir ön görü belirtildi.

2Elektikli Araçlar Ve Batarya

Bu alanda pek çok marka farklı ortaklıklar ile geleceğin vizyonuna bir adım daha yaklaşmaya ve elbette pazarda büyük payı almaya çalışıyor.

Artık teknoloji şirketleri  de dahil olmak üzere elektrik ile çalışan otomobilleri, motorları, kamyonları, Pick-Up tarzı hemen hemen bütün araçları tamamen elektrik ile çalışacak şekilde geliştirmeye çalışıyor.

Gelecek dönemin önemli konularının başında gelene batarya teknolojileri şuan için elektrikli araç konusundaki en büyük eksik.

Şöyle ki şuanda elektrikli araçların çok daha yaygın olmasının önündeki engel, menzil konusu.

Bataryaların ağırlıkları ve kapasiteleri konusundaki yetersizlik ile, araçlar bugüne kadar görülmemiş bir motor performansı sunsa dahi, menzil konusunda şuan için maksimum olarak 800 kilometreler bandında bir yeteneğe sahip.

Google, Apple gibi teknoloji devleri bu konuda pek çok yatırım ve proje içinde yer almaya başladılar.

Ford bu girişimi ile beraber, ABD için büyük bir adım atmış oldu.

Aynı zamanda bu konuda rekabet üstünlüğünü de sağlayarak, pazar payında önemli bir dilimi alacak gibi görünüyor.

İkinci El Ford İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Ford Yatırım   

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here