Formula 1 Azerbaycan GP Antrenman Sonuçları

Formula 1’de yarış hafta sonu heyecanı bugün saat 12:30’daki 1. Antrenman turları ile başladı. İlk gün saat 16:00’da yapılan 2. Antrenman seansı ile noktalandı. İşte Formula 1 Azerbaycan GP antrenman sonuçları.

1.Antrenman

Azerbaycan Bakü’de 2 haftalık aranın ardından yeniden Formula 1 heyecanı başladı. Saat 11:30’da başlayan ilk antrenman seansında pilotlar farklı lastik seçimleriyle piste çıktılar. Seansın ilk zaman turu Haas pilotu Mick Schumacher’den geldi. Ardından Ocon daha iyi bir turla gelirken, onu zirveye yerleşen Ferrariler takip etti. Monako’daki başarılı hafta sonunun ardından Bakü’de performansı düşmesi beklenen Ferrari böylece iyi bir başlangıç yapmış oldu. Ardından atılan turlarda önce Verstappen, sonrasında ise Lewis Hamilton en hızlı turu attı. Bu turlar atılırken pistte kalan küçük bir parça sebebiyle kısa bir sanal güvenlik aracı periyodu yaşandı.

Seans bitimine 26 dakika Lando Norris, attığı turla ikinci sıraya yerleşti ancak Leclerc onu geçti. Bu gelişmeden 2 dakika sonra Daniel Ricciardo en hızlı zamanı elde etti. Pilotlar turlamaya devam ederken Ferrari’nin özellikle ikinci sektördeki hızı Tifosiler için oldukça tatmin ediciydi. Keza seans bitimine 21 dakika kala önce Sainz, ardından Leclerc ilk sırayı elde etti. Yaklaşık 10 dakika boyunca tepede kalan ikiliyi 10 dakika kala Max Verstappen geçti. Sonrasında üst sıralarda daha iyi bir tur zamanı gelmedi. Seansın şaşırtıcı en şaşırtıcı durumu ise Ferrarilerin performansından ziyade Mercedesler oldu. Hamilton 0.7 saniye, Bottas ise 1.7 saniye daha yavaş turlar attı. Hamilton seansı yedinci bitirirken, Bottas dokuzuncu sıradan öteye geçemedi.Formula 1 Azerbaycan GP Antrenman Sonuçları Sektörler

Fren Noktasını Kaçıran Kaçırana

Dün yayınladığımız ‘’ Azerbaycan GP Pist Özellikleri ve Tarihi ‘’ yazımızda, Bakü’de frenajın ne kadar önemli olduğunu belirtmiştik. Bu söylemin ne kadar doğru olduğu ilk antrenman turuyla birlikte ortaya çıktı. Frenajı kaçırma zinciri Yuki Tsunoda ile başladı. Bitime 31 dakika kala 4.virajın kaçış alanına taşan çaylak pilot, piste geri dönmekte de oldukça zorlandı. Devam eden seansta ise birçok fren noktası kaçırma olayı daha gördük. İkinci virajda; Bottas ve Norris, dördüncü virajda; Mick Schumacher, on beşinci virajda; Hamilton, Gasly ve Sainz, on altıncı virajda ise Mazepin ve Norris’in aracı kontrol edemeyip spin attığı ya da kaçış alanına girmek zorunda kaldığını gördük. Bunun dışında ilk virajda da doğru frenlemeyi yapamayan pek çok isim oldu.

Birinci Antrenman Turu Sonuçları:Formula 1 Azerbaycan GP Antrenman Sonuçları 1

Birinci Antrenman Özeti:

2. Antrenman

Seanın açılışını yapan isim Alpine sürücüsü Esteban Ocon oldu. Pilotlar genellikle orta hamur tercihinde bulunurken; Schumacher, Alonso, Vettel ve Stroll sert; Hamilton yumuşak hamur tercih etti. İlk zaman turu bu kez Pierre Gasly’den geldi. Alonso 53 dakika kala onu geçti ancak Gasly tekrar en hızlı zamanı elde etti. Bu sırada Ferrari pilotları yine tepeye oturdu. Öncelikle Leclerc, sonrasında ise Sainz en tepede yer aldı. Bitime 48 dakika kala 15.viraj çıkışında motor arızası ile yolda kalan Nicholas Latifi kırmızı bayraklara sebep oldu.

Latifi’nin yarışa devam edemediği olay:

http://twitter.com/F1/status/1400811399819972608

Yaklaşık 8 dakikalık bir duraklamanın ardından seans tekrar başladı. Bu bölüm başlamadan önce birçok pilotun yumuşak hamura geçtiğini gördük. İki Ferrari pilotu kendi derecelerini geliştiren turlar attı. Ancak bitişe 32 dakika kala 15.virajda frenajı kaçıran Leclerc büyük bir blokaj sonrası kendini bariyerlerde buldu. Ön kanadını kıran Monakolu kısa bir sanal güvenlik aracı periyoduna sebebiyet verdi. Aracında ciddi bir hasar olmayan Leclerc, ön kanat değişimi ile seansa devam etti. Red Bull pilotları Perez ve Verstappen sırasıyla bir ve ikinci sırayı elde ederek en tepeye çıktılar. 28 dakika kala yaşanan bu gelişmeler sonrası daha iyi turlar gelmedi. Böylece, ikinci antrenman turunda da Red Bull ve Ferrari üstünlüğü görmüş olduk. Seansın başarılı isimleri Gasly, Alonso ve Giovinazzi olurken; Mercedesler 11 ve 16. sıraları alarak büyük şaşkınlık yarattı.

Leclerc’in kazası:

https://twitter.com/F1/status/1400802517638914048

Burada Formula 1 Aracı Sürmek Gerçekten Zor!

İlk antrenman seansında olduğu gibi bu seansta da sayısız frenaj hatası gördük. Seansın başlamasıyla birlikte daha ilk virajda Bottas kendini kaçış alanında buldu. Sonrasında ise Norris, on beşinci virajı dönmeyi başaramadı. Bu antrenman seansının viraj alamayan isimleri ise şunlar oldu. İlk virajda; Bottas ve Mazepin, ikinci virajda; Vettel, Bottas, Tsunoda; on beşinci virajda; Norris, Latifi, Leclerc, Gasly; on altıncı virajda; Vettel. Bu isimler dışında da neredeyse herkesin 1-2-15 ve 16.virajlarda fazlasıyla zorlandığını gördük.

İkinci Antrenman Turu Sonuçları:Formula 1 Azerbaycan GP Antrenman Sonuçları

İkinci Antrenman Özeti:

Formula 1 Azerbaycan GP ile alakalı tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeye devam edin 🙂

Azerbaycan GP Sıralama Turları ve Yarış Saat Kaçta?

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here