FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı; Tesla Affetmedi

FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı; Tesla Affetmedi. Tesla’nın Tam Otonom Sürüşünün tam olarak piyasaya sürülmesi için işler hızla şekilleniyor. Ancak, son zamanlarda bildirdiğimiz gibi gerçekten Seviye 5 tam otonom sürüş konsunda Seviye 2 olarak derecelendirilen Autopilot’un daha gelişmiş bir sürümüdür.

tesla

Sistemin geniş bir sürüme sahip olduğunda gerçekten neler yapabileceğini bekleyip göreceğiz. Bu arada, otomobil üreticisi tarafından seçilen bir grup sürücü ile testlere devam etmektedir. Bu testler otonom sürüş konusunda yapılan çalışmaların neticesini en somut şekilde görmemizi sağlayan önemli uygulamalardır. Bu nedenle yapılacak en ufak bir hata ve sorumsuzluk çalışma raporlarını geçersiz kılacaktır.

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’da, bazı sürücülerin FSD beta statülerinin iptal edilmesine rağmen, kullanıcı sayısının yaklaşık 2.000’e çıkarıldığını doğruladı. Neden? Çünkü bazı “sürücüler yola yeterince dikkat etmedi”.

FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı

Neyse ki Şimdiye Kadar Bir Kaza Olmadı

Tek başına bu ifade, sistemin Seviye 5 otonom sürüşe tam olarak sahip olmadığını doğrulamaktadır. Öyleyse sürücüler neden hala yola dikkat etmek zorunda kalsın? 5. Seviye otonom sürüşün tüm noktası, insan müdahalesinin gerekli olmayışıdır; sistem her şeyi yapabilir. Musk ayrıca, otomobil üreticisinin beta programının sürücünün dikkatini gözlemlemek için sürücüye doğru bakan kamera kullandığını söyledi.

FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı

Programdan kaç tane beta test edicisinin atıldığına dair bir sayı vermemiş olsa da sonuçta sayı olarak fazlaca FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı. Musk, “Bir sonraki önemli sürüm Nisan ayında çıkacağını dile getirdi. Saf görüşle gitmek, radar bile kullanmamak. Gerçek dünyadaki yapay zekaya giden yol bu.” Diye de belirtti.

FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı

 

10.000 $ ‘lık bir yatırım olan Full Self-Driving paketini satın alan müşteriler için araçlarındaki dokunmatik ekran arayüzlerine yeni bir “beta indir” butonunun eklenmesi bekleniyor. Musk bu paketin ucuz olmadığını kabul ediyor. Ancak aylık abonelik seçeneğine göre daha uzun vadeli bir anlaşma olduğunu söylüyor,  bunun fiyatı henüz açıklanmadı.

FSD Beta Test Ekibi Görevden Alındı

Tesla’nın geçtiğimiz hafta yeni Model S Plaid için 10.000 $ ‘lık fiyat artışı gibi habersiz fiyat değişiklikleri yaptığı bilindiğinden, bu miktar  da yine  değişebilir. Daha önce 119,990 dolara mal olmuştu. Endişeli alıcılara yönelik bir başka aksilikte, bu yılın sonundan 2022’nin ortasına kadar ertelenmiş olmasıdır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here