Hyundai-Uber Hava Taksileri Yakında Hizmete Sunulabilir

0
1598
Hyundai-Uber-Taksi
Hyundai-Uber-Taksi

Hyundai-Uber hava taksileri yakında hizmete başlayabilir. Hyundai‘nin tamamen elektrikli hava taksi konsepti dört yolcuya kadar alabiliyor ve şimdilik pilot olarak uygulanıyor. Ancak, nihai plan kendi kendine uçabilen uçaklarda insanlara yolculuk paylaşımı sunmak.

Hava Taksisi İçin Hyundai-Uber İşbirliği

 

Hyundai ve Uber, elektrikli bir hava taksisi geliştirmek için birlikte çalıştıklarını açıkladı. Hyundai-Uber nihai hedefin tam özerklik olduğunu söylese de, bu hafta CES teknoloji fuarında tanıtılan tam ölçekli konsept uçak, dört yolcuya kadar uyuyor ve şimdilik pilot olarak uygulanıyor.

Elektrikli Uçan Taksinin Kod Adı: S-A1

ces-hyundai
ces-hyundai

Kod adı S-A1 olan elektrikli hava taksi, 290 km / saate kadar hızlarda ve 1000 ila 2000 fit irtifalarda seyretmek için tasarlanmıştır. Uber ve Hyundai, bir elektrikli hava taksisi çıkarmak için işbirliği yapıyor. Otomobil üreticisi, geçen aylarda CES teknoloji fuarında tam ölçekli bir konsept gösterdi. Reuters, Hyundai’nin başkan yardımcısı Euisun Chung’dan alıntı yaparak otomobil üreticisinin hava taksilerinin 2028 yılına kadar metropol göklerinde uçmasını beklediğini bildirdi. Uber, Uber Air yolculuk paylaşım programını 2023 yılına kadar başlatmayı planlıyor. Bu da demek oluyor ki, yeni mobilite devrimleri çok uzak değil.

Hyundai-Uber Hava Taksinin Amacı Otonom Olmak

hyundai-uber
hyundai-uber

Kod adı S-A1 olan kişisel hava aracı konsepti tamamen elektrikli ve dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip. Yerden 1000 ila 2000 fit yükseklikte 290 km / saate kadar hızlarda seyretmek anlamına gelir. Hyundai, dalgalanma sırasında yeniden şarj olmasının sadece beş ila yedi dakika süreceğini söylüyor. Ayrıca endişelenmenize gerek yok, bu ürünle en azından şimdilik pilot uygulama yapılacak. Hyundai gelecek planının otonom olmaları olduğunu söylüyor.

Bu tasarım konsepti, kanat tasarımı, gürültü, aerodinamik ve simülasyon doğrulaması için yenilik ve geliştirmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Kentsel alanlar söz konusu olduğunda gürültü önemlidir. Dağıtılmış elektrikli tahrik ve birkaç küçük rotor kullandığından, S-A1, içten yanmalı motorlara sahip büyük rotorlu helikopterlerden daha sessizdir.

Uçan Hyundai’nin arkada dört yolcu için yer olmasına rağmen pilot en fazla bacak mesafesine sahip görünüyor. Umarız bazı sürücüler onları tercih edebilecek cesarete erişir ve bilim-kurgu filmi sahnelerini yakın zamanda yaşamaya başlarız.

2.El Hyundai

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here