Genesis GV80 SUV Coupe Geliyor. Genesis GV80 SUV versiyonu ile ortaya çıkardığı bu harika SUV’nin yanında birde Coupe versiyonunu üretecek. Görüntü itibariyle emsallerine göz dağı veren bu harika makine Coupe severler için yeniden üretilecek. Coupe versiyonu ile SUV arasındaki teme fark tasarımsal olarak gayet açık. Coupe daha yumuşak bir tasarım diline sahip bir görüntüye sahip. Ayrıntıları inceleyelim.

Dikkat Audi Q8 geliyor; Benzerlik Dikkatlerden Kaçmadı

Genesis GV80 SUV Coupe

Coupe’un kelime anlamı: Sabit tavanlı, iki kapılı ve arkası eğimli bir araba. Bu, Oxford’un kelime tanımıdır. Ancak bildiğiniz gibi, otomobil üreticileri copupenin anlamını dönüştürdüler ve bu terimi eğimli bir tavana sahip herhangi bir araca da tanımladır. Dört kapılı BMW 8 Serisi Gran Coupe alıyorsunuz ve şimdi Volkswagen ID.5 gibi SUV’lar bile coupe olarak adlandırılıyor. VW bunu ilk yapanlardan değil, ancak şimdi Genesis, GV80’in coupe versiyonuyla bu çoğunluğa katılacak. Ve aşağıda gördüğünüz resme dayanarak, Audi Q8’in benzerleri endişelenebilirler.

Genesis GV80 SUV Coupe

Çevrimiçi forum  olan GV80 Club’a göre, GV80 coupe Temmuz ayında yollarda görülmesi beklentisi ile ilk test aracını geliştirme sürecindedir. BMW X6, Mercedes GLE coupe ve Porsche Cayenne coupe ile  sert bir rekabette olacağa benziyor. Ancak GV80’in popülaritesine dayanarak, Genesis talep için istekli değil . Ve GV80 coupe için söylenenler doğruysa,  X6’dan çok daha güzel ve Q8’den biraz daha geleneksel bir seçenek olacağını düşünüyoruz. Asyadan son gelen modellere ısındığımız gibi  geleneksel  lüks Avrupa otomobil ‘de daha iyi olmasa da, aynı derecede iyi olduğunu kanıtlamış olduğunu umuyoruz.

GV80 coupe’nin neye benzeyeceğini tahmin etmeden önce Genesis’in resmi bilgilendirmesini beklememiz gerekecek, ancak normal SUV’dekilerden farklı motorlarla gelmesi mantıklı olmaz. Bu nedenle, 304 beygir gücüne sahip 2.5 litrelik temel bir turbo ve muhtemelen Stinger GT’nin 365 hp ve 376 Nm torklu 3.3 litrelik çift turbo V6 olmasını bekliyoruz.Yeni coupe, arka teker çekiş, isteğe bağlı olarak AWD ile varsayılan konfigürasyon olacaktır. İçerisinde 14,5 inçlik bölünmüş çarpıcı dokunmatik ekranı ile bilgi-eğlence sistemi olmalıdır. Kia, Hyundai ve Genesis’in daha geleneksel araçlarıyla piyasada fırtına gibi ele geçirmeleriyle birlikte, GV80 coupe’nin de çok başarılı olacağından eminiz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here