Glickenhaus SCG 007: Yepyeni Bir Hiper Otomobil

0
1552

Glickenhaus SCG 007: Yepyeni Bir Hiper Otomobil

Dünyanın en ünlü spor otomobil dayanıklılık yarışlarından biri olan Le Mans 24 Saat’i iki kez kazanmayı başaran tecrübeli sürücü Romain Dumas, yenilikçi ve tutkulu Amerikan otomobil üreticisi Scuderia Cameron Glickenhaus’un 2021 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası için hazırladığı hiper otomobilin gelişimi için ekibe dahil oldu. Glickenhaus bu hiper otomobilin ve diğer birçok yol otomobilinin teknik anlamda gelişimi için Motul ile yeni bir ortaklığa imza attı ve tüm bu gelişmelerin ardından, Glickenhaus SCG 007 geçtiğimiz hafta ilk kez piste çıktı.

Yeni Bir Kategori!

Hiper otomobil kat egorisi, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve dolayısıyla Le Mans için yeni bir kategori. Bu otomobiller serinin en üst seviyesinde yer alacaklar. Her ne kadar prototiplerin evrimi gibi gözükseler de minimum 1030 kg ağırlık, Le Mans pistini 3 dakika 30 saniyenin altında tamamlama gibi kuralları da karşılamak zorundalar. Bu değerleri tutturabilmek için de işin içine oldukça gelişmiş teknolojileri dahil etmek gerekiyor.

Peki tecrübeli sürücü Romain Dumas bu yeni otomobil hakkında ne düşünüyor?

Romain: “Hiper otomobil tıpkı büyük bir GT gibi. LMP1’e kıyasla, eklenen ağırlık, çok daha fazla gelişim ve adaptasyon gerektiriyor. Daha önce hiç 1000 kg’dan daha ağır bir prototip sürmemiştim. Teknoloji açısından bu durum, frenlerin üzerine düşünmemizi gerektiriyor. Bu yeni araçlar mekanik yol tutuşuna daha çok güvenmek zorunda çünkü LMP1’lere kıyasla daha az yere basma gücü üretebiliyorlar.”

“Henüz sadece tek bir teste çıkabildim, bu yüzden araç hakkında çok fazla şey bilmek zor ama dayanıklılık beni iyi anlamda şaşırttı. Normalde testin ilk gününde 4-5 tur atabilirseniz kendinizi şanslı sayarsınız, ancak 2 test gününün tamamında istikrarlı şekilde tur atabildik.”

21-22 Ağustos İçin Planlanıyor

“Jim Glickenhaus bu spora karşı inanılmaz bir tutkuya ve adanmışlığa sahip. Diğer birçok büyük otomobil markalarında bunu göremezsiniz. New York’ta gece yarısı Vallelunga’daki testteki tüm ilerlemeyi takip ettiğini görmek inanılmazdı.”

Motul markasının en büyük destekçilerinden biri olduğu ve Glickenhaus SCG 007 hiper otomobilin de yarışacağı Le Mans 24 Saat yarışı bu yıl 21–22 Ağustos tarihleri için planlanıyor.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here