Şimdi inceleyeceğimiz arabanın adı Hengchi 1 ve Evergrande tarafından Çin’de piyasaya sürülen altı araçlık bir elektrikli araç serisinin bir parçasını oluşturuyor. Gelin elektrikli araç pazarındaki Çin menşeili bu yeni araca ve çıkması planlanan serideki diğer araçlarına bir göz atalım.

Hengchi 1 ve Beklenen Diğerleri 2,3,4,5,6

China Evergrande Group, dünyanın en büyük emlak geliştirici şirketlerinden birisidir. Mart 2019’da üç ila beş yıl içinde “dünyanın en büyük ve en güçlü elektrikli araç grubu” olacağını iddia etti. Bu iddiadan tam 18 ay sonra ve nihayet dünya piyasasına süreceği araçlara bir göz attı. Hemen sonrasında ise bu yönelimiyle alakalı bilgi paylaşımlarında bulundu.

Hengchi 1 ve Beklenen Diğerleri 2,3,4,5,6 
Hengchi 1 ve Beklenen Diğerleri 2,3,4,5,6 

Birincisi, eskiden Mini, BMW ve Borgward olan Anders Warming tarafından tasarlanan D segmenti Hengchi 1 lüks sedan şeklini alıyor. Aracın ilk görüntüleri, geleneksel bir ızgaranın ön tarafındaki boşluğu ve bir dizi ince LED farın hakimiyetini gösteriyor. Hengchi 1 ayrıca bir dizi devasa tekerleğin üzerine oturur. Araç gizli kapı kollarına sahiptir ve geleneksel yan aynalar yerine arkaya bakan kameralar kullanır.

Hengchi 1 Serisi
Hengchi 1 Serisi

China Evergrande Group, Hengchi 1’in üretiminin önümüzdeki yıl başlayacağı bildiriyor. Ayrıca şirket bu D segmenti sedana ek olarak Evergrande, 2, 3, 4, 5 ve 6 olarak adlandırılan yeni Hengchi markası altında beş başka aracı daha sergiledi. Hengchi 2 lüks bir B segmenti sedan şeklini alırken, Hengchi 3, büyük ve lüks bir SUV olacak. Bu arada Hengchi 4, yedi koltuklu bir MPV şeklini alacak. Hengchi 5 ve 6 modellerinin ise yine lüks ve büyük araç yani SUV segmentinde olması bekleniyor.

Çeşitli Hengchi modelleriyle ilgili görüntülerin ve ayrıntıların ortaya çıkışı, Evergrande’nin elektrikli araç dünyasına genişlemesini finanse etmek için yola çıkıldığı açıklandı. Dahası da bu açıklama şirketin anakara hisse satışına hazırlandığını duyurmasından kısa bir süre sonra geldi. SCMP raporlarına göre şirket, Şangay Menkul Kıymetler Borsası STAR Pazarı’nda 4,7 milyar ABD Doları değerinde olabilecek 1,556 milyar hisse sunmayı planlıyor. Bu rakamlar ise Çin için oldukça önemli olabilecek bir artışı simgeliyor. Çin’in dünya pazarındaki yerini etkileyebilecek kazanımlardan birisidir. Tabi ki anlatıldığı gibi bir satış ve beklenilen rakamlar yakalanıldığı zaman.

Hengchi 1 Tanıtım broşürü
Hengchi 1 Tanıtım broşürü

Yeni Honda Konsepti: Çin İçin Seri Üretilen İlk Elektrikli Araç

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here