Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda, Honda geri çağırması ile ilgili bilgiler verildi. Bu geri çağırmalardan bazıları rapor edilen yangınlarla bağlantılı olmak üzere dört ayrı kampanyada uygulanıyor. Honda 1.8 milyon aracını geri çağırıyor.  Bu araçların 1,4 milyonu ABD araçlarını kapsıyor.

Honda 1.8 Milyon Aracını Geri Çağırıyor

Honda Motor Co geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, dünya çapında 1.79 milyon aracı dört ayrı kampanyada geri çağırdığını söyledi; bunlardan bazıları rapor edilen yangınlarla bağlantılı.

Geri çağırmalar, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1,4 milyon aracı kapsıyor.

Japon otomobil üreticisi, bir geri çağırmanın, elektrikli cam ana anahtarlarının yerini alacak 268.000 2002-2006 model yıllık CR-V araçlarını kapsadığını söyledi. Buradaki sorun, suyun, sürücünün camına girebilme ve kısa devre yaparak muhtemelen yangın oluşturma ihtimalinden kaynaklanıyor. Bu, aynı sorun için yapılan ikinci hatırlama. Arabalar Ekim 2012’den itibaren geri çağrıldı, ancak onarımlar işe yaramadı. Honda, 16 yangın rapor edildiğini ancak yaralanan olmadığını söyledi.Honda 1.8 Milyon Aracını Geri Çağırıyor

Honda, 2012 yılında elektrikli cam ana anahtarlarını önceden de geri çağırmıştı. Yeni geri çağırma, önceki kampanyada onarılan anahtarların nemle ilgili arızalarına yanıt olarak yapıldı.

Yazılım Sorunu

Honda ayrıca Gövde Kontrol Modülü yazılımını güncellemek için yaklaşık 735.000 Amerika Birleşik Devletleri aracını geri çağırıyor. Yazılım ile ilgili bu geri çağırma 2018-2020 Accord, Accord Hybrid ve 2019-2020 Insight aracını içeriyor. Oluşan bu programlama kusuru, “arka görüş kamerası ekranı, dönüş sinyalleri ve ön cam silecekleri” de dahil olmak üzere, birkaç uyarı ışığını etkileyebilir deniliyor. Bu ışıkların yanmasına ve elektronik bileşenlerin arızalanmasına neden olarak iletişimi bozabilir.

Yaralanma Bildirilmedi

Honda ayrıca, 22 ABD eyaletinde ve Columbia Bölgesi’nde ön tahrik şaftlarını incelemek ve potansiyel olarak değiştirmek için önemli yol tuzu kullanan 430.000 Amerika Birleşik Devletleri aracını kapsayan iki geri çağırma duyurusu yapıyor. Her ikisi de korozyon nedeniyle tahrik millerinin olası kırılmasına tepki olarak yapılıyor. Şirket, geri çağırmalarla ilgili olarak herhangi bir yaralanma bildirilmediğini söyledi. Honda, tahrik mili geri çağırmalarında yer alan tüm araçlar için onarım parçalarının mevcut olmadığını söylüyor. Geri çağırmalar 2012 Honda Civic Hybrid, 2007-2014 Honda Fit, 2013-2015 Acura ILX’i kapsıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here