Honda, Rusya Pazarından Çekilme Kararı Aldı!

Otomobil markalarının küçülme stratejileri kapsamında çeşitli ülke pazarlarından çekilmelerine alışığız. Son çekilme kararı ise Japon otomotiv devi Honda’dan geldi. Honda, 2022 yılı itibariyle Rusya pazarından çekileceğini açıkladı. Markanın sadece otomobil pazarından çekileceği, motosiklet ve jeneratör alanlarındaki satışlarına devam edeceği açıklandı.

Honda ‘nın Rusya ‘da Fabrikası Bulunmuyordu

Japon otomotiv devinin açıklamasına göre 2022 yılı itibariyle markanın Rusya pazarında otomobil satışı olmayacak. Birçok farklı sektörde yer alan marka, Rusya pazarındaki motosiklet ve jeneratör satışlarına devam edecek. 2022 yılının ardından satış sonrası hizmetlere devam edileceğini açıklayan marka, otomobil servis, bakım ve yedek parça desteğini sürdüreceğini bildirdi.

honda civic

Uluslararası Operasyonlar Yeniden Belirleniyor

Markanın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, uluslararası operasyonlar noktasında yeni kararlar alındığı açıklandı. Bu karar kapsamında Honda’nın Rusya’daki otomobil satışların göz önünde bulundurulduğu tahmin ediliyor.

honda crv

%50’lik Düşüş Etkili!

Toyota ve Nissan gibi diğer Japon markalarının aksine Rusya’da üretim faaliyeti gerçekleştirmeyen marka, otomobil satışlarında ciddi düşüş yaşadı. Avrupa İş İnsanları Birliği’nin verilerine göre geçtiğimiz Kasım ayında markanın Rusya’daki otomobil satışları %50 oranda düştü. Ocak-Kasım ayları göz önüne alındığında ise ülkede satılan toplam otomobil sayısı 1.3 milyon adetti. Bu sayının içerisinde Honda’nın modelleri ise 1.383 adet ile sınırlı kaldı.

İkinci el sahibinden satılık otomobil ilanları

Otomotiv Satış Raporları, Küresel Üretimde %17 Düşüş Öngörüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here