Hyundai markası giderek daha teknolojik olarak gelişimi bir hal alıyor. Bu gelişimlerden biri de Hyundai Dijital anahtar teknolojisi. Tüm yeni 2022 Hyundai Tucson SUV modelleri standart olarak daha büyük bir sekiz inç dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış olarak geliyor. Yükseltilebilir 10.25-inç ekran, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto da standart olarak sunuluyor. Bununla beraber son casus çekim ile yaklaşan Hyundai Ioniq’de ise 5 panel ile hemen hemen tüm genişliği kapsayan geniş bilgi eğlence ekranları olacak.

Hyundai Dijital Anahtar Teknolojisi

Birçok otomobil gibi, Hyundai Dijital Anahtar Teknoloijisi sunuyor. Hyundai sahipleri uzaktan kilitleme ve kapıları kilidini açma kapama ve uzaktan çalıştırma bulunuyor. Veya geleneksel bir anahtar olmadan motor durdurma gibi işlemleri kendi telefonuna kurduğu uygulama ile fonksiyonel olarak işlem gerçekleştiriyor.

Hyundai Dijital Anahtar Teknolojisi LG ve Samsung Dahildi

Hyundai Dijital Anahtar Teknoloijisi piyasaya sürülmesinden bu yana, sadece Samsung ve LG Android akıllı telefonlara sunulan destek ile, kullanılabilirliği çok sınırlı olmuştu. Neyse ki, bu durum nihayet değişmek üzere.

Business Korea’ya göre, Hyundai apple iPhone kullanıcıları için dijital anahtar teknolojisi geliştirmek için özel izin aldı. Google’ın aksine, geliştiriciler yazılımlarına erişmek için Apple’dan izin istedi. Ne yazık ki, hiçbir zaman dilimi hyundai iPhone dijital tuşları ile başlayacak bu değişimin uygulanacağı belirsizdi.

Yine de, en azından şimdi iPhone kullanıcıları tarafından talep edildikten sonra hyundai’nin bu yenilik süreci içine dahil olduğunu biliyoruz. Şu anda, ABD’de Android telefon kullanıcıları için sadece yeni Sonata ve Elantra modelleri dijital tuşları destekliyor. Bu yüzden bu da iPhone kullanıcıları için yeni teknolojiyi kullanacakları ilk modeller olduğu anlamına geliyor.

Hyundai de Iphone ile uzaktan kontrol teknolojisinin içine daha önceden dahil olan BMW ve Tesla gibi modeller ile beraber iPhone dijital anahtarları destekleyen otomobil listesinde katılacak. BMW, 2 Serisi, 3 Serisi, 4 Serisi, 5 Serisi ve 7 Serisi dahil olmak üzere 2020 yazında üretilen bir dizi modele x5, X6 ve X7 ile birlikte teknolojiyi eklemek için geçen yıl Apple ile ortaklık kuruldu.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here