Hyundai Drone Pisti İznini Aldı

0
585

Hyundai Drone Pisti Projesi için İngiltere Hükümeti ile el sıkıştı. Geleceğin kapıları şimdiden yavaş yavaş açılıyor.

Hyundai Drone Pisti İngiltere’de Kurulacak

Hyundai Motor Şirketi uzun zamandır geleceğin teknolojilerine dair yatırımlar yapıyor ve araştırma çalışmalarını destekliyordu. Geçtiğimiz aylarda robotik teknolojisi adına ciddi çalışmalara sahip olan Amerikalı Boston Dynamics Şirketi’ni satın alarak teknoloji ve otomobil dünyasında ses getirmişti. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni gelişmeler de Hyundai’nin gelecek temelli çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ortaya koydu. Hyundai Drone Pisti iznini alarak uçan arabalara dair önemli bir adım atmış olabilir.

Geleceğimizde varlıklarına kesin gözüyle bakılan uçan otomobillerin ne zaman geleceği belirsiz. Ancak şirketlerin bu konuda sürekli olarak farklı çalışmalara imza attığını görüyoruz. Hyundai ise İngiltere Hükümeti ile bazı çalışmalarına dair anlaşmaya vardı bile. Uçan otomobillerin iniş yapabilmesi için tasarladığı pist için gerekli izinleri İngiltere Hükümeti Hyundai’ye verdi. Hyundai, “Air-One” ismini verdiği bu özel teknolojik pistte eVTOL adlı modellerin iniş ve kalkış işlemlerinin gerçekleşmesini mümkün kılacak. Pistin, Coventry şehrinde yapılması ve kullanıma açılması bekleniyor.

Air-One Pistinin Özelliği Nedir ?

Hyundai Air-One pistleri projesi için Urban Airport firması ile anlaştı. Yani geliştirici ve teknolojik üretici olsa da Hyundai, bu pist için daha deneyimli bir ekip ile çalışacak. Ortalama ve standart sayılan havalimanlarına kıyasla yaklaşık yüzde 60 daha küçük boyutlarda olabilecek. Bu da yerden ve masraflardan ciddi oranda tasarruf da sağlaması demek. Tabi ileriki aşamalarda pistin kurulumunun hızını da artıracaktır bu boyutlar. Bir diğer önemli nokta ise pistin uzun ve normal uçak pistlerine benziyor olmaması. Bu pist dikey iniş ve kalkışı desteklediği için uzun olmayı da gerektirmeyecek. Bu sebeple de dikey iniş ve kalkış yapması mümkün olmayan modeller bu pisti kullanamayacaklar.

Geçtiğimiz yıllarda Uber ile ortaklaşa geliştirdiği uçak taksi modeli ile de dikkatleri üzerine çeken Güney Koreli firma bu alanda da kendini göstermeyi hedefliyor. Hyundai Drone Pisti Projesi şu an İngiltere’de başlayacak olsa da bu tarz projeleri yakın gelecekte çok daha sık görecek gibiyiz.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here