Hyundai, Ağustos ayında Ioniq’i elektrikli otomobiller için kendi markası haline getireceğini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde ise 2022’nin sonunda tamamen elektrikli iki yeni Ioniq’e sahip olacağını söyledi. Hyundai Ioniq ile elektrikli araba severleri ve müşterilerini ortak bir noktada buluşturacak, hatta yeni müşteriler bile çekecektir.

Hyundai Ioniq 5 ve Ioniq 6

Ioniq 6 yeni ve merak uyandırıcı bir haber olsa da, Ioniq 5 o kadar şaşırtıcı olmayabilir. Ioniq 5, muhtemelen ilk olarak geçen görülen yıl Hyundai 45 konseptine dayanacak. Oldukça basit bir geçiş olacak, ancak bu sefer tamamen elektrikli bir tasarımla.

Ioniq 6 ise Nisan ayında görülen Hyundai Prophecy konseptine benzeyebilir.

İki aracı da Hyundai’nin bu duyurusunda üstü kapalı bir biçimde görmek mümkün.

hyundai Ioniq

On Elektrikli Araç

Bu araçlar ile , Hyundai toplam on elektrikli otomobili 2022’nin sonunda ortaya çıkaracağını duyurmuş oldu. Hyundai, 2022’nin sonuna kadar yedi SUV ve üç otomobil modeli de dahil olmak üzere on elektrikli araç sunmayı taahhüt etti. Bu ürün yoğunluğu, Hyundai’nin mevcut ürünlerinin birçoğunun yanı sıra Ioniq 5 ve Ioniq 6 gibi tamamen yeni modeller için eko çözümler içeriyor olacak.

Yeni SUV ürünlerinden oluşan yeni ürün hattı, yeni ve rafine edilmiş içten yanmalı, hibrit, plug-in, BEV ve N performans modellerini içerecek.

Hyundai 45
Hyundai 45 Konsepti

Bu modeller arasında Tucson, Santa Fe, Kona, Santa Cruz ve yeni bir özel platform, elektrikli Ioniq SUV yer alıyor; bunların tümü yeni tasarımlar, eko güç aktarma sistemi kullanılabilirliği ve büyük platform seçenekleri içeriyor.

Bu yıldırıma giriş olarak Hyundai, 2022 Tucson SUV’yi tanıtmıştı. Tucson 2021 baharında benzinli ve hibrit modeller, 2021 yazında plug-in modeller ile ABD pazarı için piyasaya çıkacak.

Ayarlanabilir Rejeneratif Frenleme

IONIQ, sürücülerin direksiyon simidine monte vites değiştiriciler aracılığıyla farklı yoğunluk seviyelerinden seçim yapmasına olanak tanıyan; Eco modunda Ayarlanabilir Rejeneratif Frenleme özelliğine sahiptir.

Hyundai Prophecy
Hyundai Prophecy Konsepti

Sistem tek pedallı sürüşe izin verir, bu da sürücülerin genellikle fren pedalına basmaya gerek kalmadan sadece sol kanatlı vites kolunu tutarak aracı durdurabileceği anlamına gelir. Bu, rejeneratif frenleme teknolojisinin kullanımını en üst düzeye çıkarır. Akıllı Rejeneratif Frenleme kullanılarak, enerji geri kazanım seviyesi, seyir sırasında yolun eğimine ve öndeki trafik durumuna bağlı olarak otomatik olarak ayarlanır.

Birçok kişi için büyük soru fiyat olacak, çünkü bu arabaların 35.000-40.000 $ aralığında kalması birçok insan için bir olumsuzluk olacaktır. EV’lerin takılı kaldığı fiyat tabanı, birçok kişinin tercihlerinin değişmesine ve elektrikli araç yönüne yönelmemesine sebep olabiliyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here