Hyundai Palisade 2021: Güney Koreli Asi SUV

0
5335

Güney Kore’den büyük ailelerin ihtiyacını gidermek için yol çıkan dev bir SUV’dan bahsediyoruz: Hyundai Palisade. İlk adımlarını büyük SUV kategorisinde güçlü bir rekabetin olduğu ABD’de atan Palisade, 2021 modeli ile görücüye çıktı.

Hyundai Palisade

Hyundai Palisade : Kalabalık ailelerin ikinci evi

Bildiğiniz üzere ABD’de büyük ve geniş araçlara karşı olan ilgi çok fazla. Oralarda geniş araç denilen ve sıkça tercih edilen modeller ülkemiz ile kıyaslandığında gerçekten ortalamanın çok daha üzerinde bir büyüklüğe sahipler. Hyundai de bu tercihi görmüş olacak ki Santa Fe XL modelinden dahi daha büyük bir SUV ile ABD’ye giriş yaptı. Giriş stratejisi için de yüksek konfor ve segmentine kıyasla uygun bir fiyat paritesi belirledi. Özellikle standart konfor paketleri ve gelişmiş multimedya sistemleri ile kalabalık ailelerin tercihine uygun bir araç oldular. 2020 Yılında pandemi dönemine karşın iyi bir satış rakamı yakalayan Hyundai Palisade Amerikan vatandaşlarına göz kırpmaya devam ediyor. Maxda CX-9, Toyota Highlander ve Jeep Grand Cherokee gibi tecrübeli rakipleriyle boy gösterdiği kısa sürede memnun edici satışlar yakalamayı başardı.

Hyundai Palisade 2021

Peki bizi 2021 modelinde ne gibi yenilikler bekliyor ? Calligraphy donanımında, benzersiz dış aydınlatma öğeleri ve tabi cesurca tasarlanmış 20 inç jantlar ekliyor. Ayrıca her bakanın dikkatini çeken belirgin bir ızgara kaplaması ve standart dört çeker özelliği ilk bakışta dikkatimizi çekenler. İç dizayn da en az dışı kadar etkileyici. 2021 modelinin alıcıları suni süet tavan döşemesi, kapılarda ve koltuklarda kapitone deri döşeme ve direksiyon simidinde delikli deri kaplama görecekler. Ayriyeten daha büyük (10.3 inç) bilgi-eğlence ekranı, gösterge paneli içi navigasyon, SiriusXM uydu radyosu, araç içi interkom ve yarı otonom sürüş modu, orta sınıf SEL’in Premium paketine dahil edildi. Tüm modeller artık kablosuz Apple CarPlay / Android Auto, LED farlar ve HD radyo ile birlikte geliyor.

Hyundai Palisade

Türkiye’ye Gelecek Mi ?

Böyle güzel bir arabayı böylesine anlattıktan sonra akıllara gelen ilk soru Türkiye’ye gelecek mi ? Ya da ne zaman gelir ? Şu an için Hyundai Türkiye’nin böyle bir girişimi bulunmuyor. SUV segmentinde ülkemizde Hyundai’nin Kona ve Tucson modelleri satılıyor. Önümüzdeki süreçte de Türkiye yollarında Hyundai Palisade görecek gibi durmuyoruz. Artan kur farkları ve artan araba fiyatları ile daha alt segment araçların satışının arttığını görmek mümkün. Hal böyle olunca da yakın zamanda Palisade modeli ile tanışacak gibi durmuyoruz maalesef.

İkinci El İlanlar

Hyundai Palisade

Hyundai Palisade

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here