Hyundai RM20e Pekin Otomobil Fuarında Tanıtıldı

0
751

Hyundai RM20e prototipi Pekin’de düzenlenen bir fuarda tanıtıldı. Hyundai ve Rimac ortaklığıyla üretilen Hyundai RM20e tam 810 beygir gücünde bir elektrikli otomobil.

Hyundai RM20e Ne İlk Ne de Son

Kusursuz bir ağırlık dağılımına sahip olan bu hatchback, Veloster N şasini temel alsa da bir yarış otomobili karakteri olduğu için birtakım pist adaptasyonları geçirmiş vaziyette. Hyundai RM20e zaten ismiyle her şeyi açıklıyor. RM yani Racing Midship, yarış arabası anlamında. 20 ise bu otomobilin RM platformundaki 20.otomobil olduğu anlamına gelirken “e” ise tamamen elektrikli bir otomobil olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca Hyundai, yaptığı açıklamada “Elektrikli RM platformu, Rimac ortaklığının büyümesiyle birlikte gelişmeye devam edecek” dedi.

Hyundai RM20e

0’dan 200’e 10 Saniyenin Altında

RM20e her ne kadar 810 beygirlik bir güce sahip olsa da bu beygir gücünü ilk 20 saniyelik patlamada kullanabiliyor. Ancak özellikle kısa mesafeli yarışlar için ilk 20 saniyenin önemi oldukça büyük o yüzden, zaman zaman bunun avantajı sürücü tarafından hissedilecektir. 0’dan 100’e 3 saniyenin altında bir sürede çıkabilen bu araç, 0’dan 200’e de 9,8 saniyede ulaşıyor. Bu değerler aslında bir elektrikli otomobil için çok da abartılacak değerler değiller. Sonuçta elektrikli otomobillerde güç direkt olarak tekerleklere aktarılıyor ama geleneksel içten yanmalı motorlarda birçok aktarma organından geçen güç arada eriyip gidiyor. Bu durumsa doğal olarak daha kolay bir hızlanmayı beraberinde getiriyor ve elektrikli otomobillerin hanesine bir puanı yazdırıyor. Fakat çok çabuk hızlanmayı başaran bu elektrikli motorların en yüksek hızları geleneksel içten yanmalı motorlara göre düşük olduğu için ilerleyen zamanlarda geriye düşüyorlardı. Fakat devir değişti, bu durum Hyundai RM20e için aynı işlemeyecek çünkü bu canavar 250 km/s hıza ulaşabiliyor.

hyundai rm20e

810 Beygirlik Kobay

Şüphesiz ki buraya kadar her şey harika. Ancak durum öyle gösteriyor Hyundai RM20e’yi üretim bandında göremeyeceğiz. Tıpkı 2014 yılından bu yana çıkarılan tüm RM prototipleri gibi. Peki seri üretime geçmeyecekse Hyundai neden RM platformunda otomobiller üretiyor? Bu bizi de çok düşündürüyor ama bulabildiğimiz en mantıklı cevap; Hyundai’nin RM’leri deneme tahtası olarak kullandığı ve bu prototiplerden öğrendiği birçok şeyi normal otomobillerine de entegre ettiği oldu.

İkinci El Hyundai İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here