Ioniq 5 ‘in Teknik Verileri Sızdırıldı!

Elektrikli otomobil yarışı hız kesmeden devam ediyor. Markalar birbirleri ardına yeni modellerini duyurmayı sürdürüyorlar. Bazı markalar kendi isimleri ile ”elektrikli” yarışa girerken, bazıları geliştirdikleri elektrikli otomobiller için baştan aşağı yeni bir marka yaratıyorlar. Koreli üretici Hyundai de geliştirdiği elektrikli modeller için yeni bir marka yarattı. Hyundai, bünyesinde geliştirdiği elektrikli otomobilleri Ioniq markası adı altına satışa sunacak. Ioniq, Koreli markanın ”elektriklilerini” temsil edecek. Yeni markanın ilk modeli Ioniq 5 ise satışa çıkmak için gün sayıyor. Detaylı lansmanı henüz yapılmayan modelin teknik verileri sızdırıldı. Ioniq 5 tasarımıyla olduğu kadar teknik detayları ile de oldukça dikkat çekici gözüküyor.

Ioniq 5

Ioniq 5 için Avusturya’da Siparişler Toplanıyor!

Hyundai’ye bağlı markanın ilk modeli Avusturya’da ön sipariş toplamaya başladı. Bu sırada internet sitesinde modelin teknik verileri paylaşıldı. Elektrikli modele sahip olmak isteyen Avusturya’lılar ”First Edition” için 1000 Euro’luk bir depozitoyu gözden çıkartıyorlar.

Ioniq 5

313 Beygirlik Çift Motor!

Elde edilen bilgilere göre Ioniq 5’in güçlü geleceğini söyleyebiliriz. 313 beygirlik bir güce sahip olacak modelin, iki elektrik motoru bulunacak. Çekiş sistemi noktasında 4×4’ü kullanacak olan modelin 58 kWh değerindeki bataryası 450 kilometrelik bir menzil vaat edecek. Bu kombinasyon ile ilk Ioniq modelinin 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 gerçekleştireceği söyleniyor. Şarj sisteminde ise 800V değeri gözükmekte. Hızlı şarj istasyonlarında (350kW) %80 doluma 18 dakikada ulaşılması bekleniliyor. Modelin en dikkat çeken özelliklerinden biri ise yan ayna kullanımının yerine kameraların tercih edilmesi olacak. Her anlamıyla çağı yakalayan hatta ötesine geçen model, 550 kilometre menzilin sunulduğu farklı bir batarya paketiyle de satın alınabilecek.

Ioniq 5

İkinci el satılık Hyundai modelleri

Hyundai Elektrikli Araçları İçin Alt Marka Oluşturdu; Ioniq

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here