Jaguar Vision Gran Turismo SV, Sanal Oyunların Kralı

0
1202

Hala yarış simülasyonu video oyunlarının hayranı değilseniz, yeni Jaguar Vision Gran Turismo SV gibi arabalar sizi sadece Gran Turismo’yu deneyebilmeniz için bir PlayStation satın almaya ikna edebilir. GT SV, önümüzdeki yıl sadece oyun içinde satışa sunulacak.

Jaguar Vision Gran Turismo SV Detayları

İşte bu dayanıklılık yarışçısı için teorik, çünkü sadece sanal bir model istatistikleri verilmiştir. Araç 1.877 HP (1.903 PS) ve 2.478 lb-ft (3.360 Nm) tork üreten dört elektrik motoru, 1.65 saniyede 0-96 km ve bir 410 kmh (255 mph ) azami hıza sahiptir.

Jaguar Tasarım ekibi geçen yılki Vision GT Coupe’yi örnekledi. Aynı zamanda çevrimiçi videolar ve forumlardan gelen oyuncu geri bildirimlerini de dikkate aldı. Otomobil üreticisi ayrıca C-tipi, D-tipi, XJR-9 ve sert XJR-14’ten tasarım referansları kullandı.

Jaguar Vision Gran Turismo SV Detayları

Yarış pisti ve yol için yaratılan jaguarlar her zaman aynı DNA’yı paylaştı. İster D-type ve XKSS, ister I-PACE ve I-TYPE olsun. Jaguar tasarım direktörü Julian Thomson, Vision GT Coupé’nin arkasındaki tasarım ekibinden Gran Turismo için en iyi elektrikli oyun dayanıklılığı yarışçısını yaratmaları istendiğinde, gerçekten özel bir şey yaratmak için SV ve Jaguar Racing mühendisleriyle çalıştı “dedi.

Vision GT SV, gerçek dünya otomobil tasarımını yöneten geleneksel sınırlar tamamen kaldırıldığında nelerin mümkün olduğunu gösteren dramatik ve görsel olarak etkileyici bir otomobil. Bu otomobili tam boyutlu bir tasarım çalışmasıyla hayata geçirildi. Geçmişten ilham alan ancak geleceğe de korkusuzca görünen elektrikli bir Jaguar yarış arabasının en uç versiyonunu göstermeyi başardık. ” ekledi.

Jaguar Vision Gran Turismo VS Jaguar GT

GT Coupe ile karşılaştırıldığında, GT SV 33.9 inç (861 mm) daha uzundur. Yeni ön ayırıcısı ve yeni açılabilir arka kanadı (en etkili aero özelliği) sayesinde daha fazla bastırma kuvveti sunar. Hava akışını hızlandırmak için Jaguar tamamen kapalı, oyulmuş bir alt gövde ile çıktı. Ortaya çıkan sürtünme katsayısı, 322 km / sa hızda 1.064 lbs (483 kg) bastırma kuvveti ile gitmek için şaşırtıcı bir Cd 0.398’dir.

Jaguar SV aerodinamik kıdemli mühendisi Jaguar SV aerodinamik üst düzey mühendisi, “Tüm aerodinamik özellikler, son teknoloji hesaplamalı akışkanlar dinamiği analiziyle titizlikle optimize edildi. Tıpkı Jaguar I-TYPE Formula E yarış arabaları gibi gerçek dünya projelerinde yaptığımız gibi” dedi Michael O’Regan.

Jaguar Vision Gran Turismo SV Detayları

“En çok gurur duyduğum şey, GT SV’yi mevcut dayanıklılık yarış arabaları ile aynı performansa sahip güvenilir bir elektrikli yarış arabasına nasıl geliştirdiğimizdir, ve bu kadar kısa bir sürede.”

İç mekana gelince, sürücüyü saran geniş yüzeylere sahip, özellikle yarış için tasarlandı. Bu arada enstrümanlar erişilebilecek şekilde konumlandırılmıştır. Kontrollerin, Typefibre (oyulmuş kompozit koltuklarda kullanılan) gibi gelişmiş hafif malzemelerden güzelce hazırlanmış her bileşenle “mükemmel ağırlıklı” olduğu söyleniyor. Bu arada, Jaguar bu sezon I-TYPE Formula E aracında Typefibre’ı test edecek.

Fotoğraf Galerisi

İkinci El Jaguar İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here