Kamyonetler Panelvan MTV’si Ödeyecek!

0
20218
Kamyonet Panelvan

Kamyonetler ne kadar MTV ödüyor? Kamyonet MTV rakamları nasıl? Yeni MTV rakamlarına göre kamyonetler ne öder?  Mert Yılmaz yazdı: Kamyonetler Panel van MTV’si Ödeyecek!

Kamyonet Panelvan

Kamyonetler Panelvan MTV’si Ödeyecek!

Ticari araçların MTV rakamları için buraya tıklayın

Yeni yönetmeliğe göre ruhsatında kamyonet olarak geçen ama arkalarında yolcu oturma koltuğu bulunan araçlar, bundan sonra vergi hesaplamalarında panel van olarak geçecek. Peki, bu ne demek? Ne gibi avantajları ya da dezavantajları var?

2. El ticari araç fiyat listesi için buraya tıklayın!

Kamyonet PanelvanKısaca, beş oturma koltuğu olan bir kamyonetin vergi hesaplaması panel van araçlar üzerinden yapılacak. Bu durum, daha yüksek bir vergi ödenmesine neden olacağından bir dezavantaj gibi görülebilir ama araç vergisini panel van olarak ödeyen kamyonetlerin otoyol hız sınırı olan 95 km/s limiti de değişmiş olacak.

Bilindiği gibi panel van hız sınırı 110 km/s ve bundan sonra bu sınır kamyonetler için de geçerli olacak.

Kamyonet ve PanelVan’lar Köprüden Geçebilir mi?

En çok merak edilen bir diğer husus da kamyonet ve panel vanların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçip geçemeyeceği. Maalesef bu konuda bir değişiklik yok. Çünkü panel vanlar için de bu köprüden geçiş yasak. Diğer iki köprü için ise bir problem yok. Peki, yeni düzenleme kamyonet satışlarını ya da panelvan satışlarını nasıl etkiler?

PanelVan ve Kamyonet Satışları Nasıl Etkilenir?

Yeni düzenlemenin kamyonet ve panel van satışlarını artırıp artırmayacağını söylemek ise zor. Vergi arttığından dolayı kamyonetlerin fiyatı yükselecek ve bu olumsuz bir durum. Sadece hız sınırı arttığı için artan vergilere rağmen kamyonet satışlarının yükseleceğini düşünmek zor olur. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here