Kia Elektrikli Otomobil ve Konseptleri İçin 9 İpucu Sunuyor

0
790
Kia Elektrikli Otomobil ve Konseptleri İçin 9 İpucu Sunuyor

Kia Elektrikli Otomobil ve Konseptleri İçin 9 İpucu Sunuyor

Kia yenilenmiş logosuyla ve yenilenmiş bakış açısıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Geleceğe dair ümit veren firmalardan birisi olan Kia, 2027’ye kadar sunmayı planladığı araçlar için 9 yeni ipucu sundu. İşte karşınızda Kia elektrikli otomobil ve konseptlerine dair 9 ipucu.

2027’ye Kadar 5 Yeni Araç

2027’ye kadar yedi farklı model üretmeyi planlayan Kia, bu modellerin 5 tanesi için ipuçlarını yayınladı. Kia bu araçlarla, elektrikli otomobil piyasasında lider bir konuma sahip olmak istiyor. Markanın vizyonuna ve yakaladığı başarılara bakınca da bu çok uzak bir hayal değil gibi duruyor.

Modellerin isimlendirilmesi EV1 ile EV9 arasında olacak. Ancak daha henüz hangi modelin hangi sayıya sahip olduğu belli değil. İşte Kia’nın yeni elektrikli otomobilleriyle ilgili ipuçları:

1Birincisi “güçlü ve dinamik bir crossover”:

2İkinci olarak “eğlenceli ve pratik bir şehir aracı”:

3Üçüncüsü “güçlü ve cesur bir SUV”:

4Dördüncüsü “çevik ve dinamik bir makine” (ciddi performans sergileyen bir araç, belki de bir elektrikli Stinger olacağını ima ettiler):

5Beşinci ve son otomobil ipucu ise “uzun ve zarif bir sedan”:

2027’ye Kadar Birden Fazla Konsept

Sunulan tüm otomobiller, Hyundai’de olduğu gibi Electric Global Modular Platform’u kullanacaklar. İlk otomobilin önümüzdeki haftalarda görücüye çıkacağı söyleniyor. Muhtemelen Hyundai Ioniq 5’in mekanik açıdan bir benzeri olacak gibi görünüyor.

Kia, tüm bu otomobillerden ayrı olarak 2027’ye kadar sunacağı farklı konseptler için de ipuçları yayınladı. İşte bu yeni konseptlerin ipuçları:

6Birincisi Kia’nın “mikro otonom bir taşıma kapsülü” dediği ilginç şey:

7İkincisi “bireysel bir şehir içi taşıyıcı”:

8Üçüncüsü “orta boy bir şehir içi araç”:

9Dördüncüsü “büyük bir lojistik yol arkadaşı” (bu teslimat drone’u demenin süslü bir yolu mu?):

Bütün bu tanıtımlardan sonra Kia’nın önümüzdeki yıllarda büyük bir atılım yapacağı neredeyse kesin olan bir şey. Araçların tanıtımında tırnak işareti (“”) kullanmamızın sebebi Kia’nın araçları bu şekilde tanıtmasıydı. Araçlarına sıradan isimler koymak istemedikleri gibi sıradan tasarımlardan da kaçınıyor gibi görünüyorlar. Sizler Kia’nın yenilenen yüzüyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here