Kış Lastiği Pazarı Büyüdü!

Kış aylarına giriş ile beraber lastik pazarında da hareketlenmeler yaşanmaya başladı. Özellikle ticari araçlara tabii olan ”zorunlu kış lastiği uygulaması” ile beraber kış lastiklerine olan talep büyük bir artış gösterdi. Bu da kış lastiği pazarı için bir büyüme nedeni oldu. Son yıllarda artan kış lastiği bilinciyle beraber çoğu sürücünün kişisel amaçlar ile kullandığı aracında kış lastiğini tercih ettiğini görüyoruz. Kış lastiğinin diş/desen yapısı ve hamuru, soğuk havalarda sürüşü kolaylaştırıyor. Özellikle yol tutuş ve frenleme noktalarında kış lastiği kullanımı büyük önem arz ediyor. Hava koşullarının 7 derecenin altına indiği zamanlarda kış lastiği kullanmakta yarar var.

kış lastiği pazarı büyüdü

Lastik Satışlarının 3.5 Milyon Adeti Binek Araçlara Gitti!

Brisa’nın verilene göre geçen sene binek otomobil kış lastik pazarı yaklaşık 3.5 milyon adet ile toplam binek lastik pazarının yüzde 30’unu oluşturuyor. Ayrıca, hafif ticari araç pazarındaki 900 binlik kış lastiği adedi de toplam hafif ticari lastik pazarının yüzde 41’ini oluşturuyor.

2020-2021 Yıllarında da Kış Lastiği Pazarı Aynı Seyredebilir

Kış lastiği pazarının 2020-2021 yıllarında da benzer seyredeceğini ön gören Brisa, pandemi sebebiyle olası uzun süreli kapanmaların pazarın gidişatında etkili olabileceğini söylüyor.

kış lastiği pazarı

Otomobil Satışlarındaki Artış Lastik Pazarını Hareketlendiriyor!

Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel, “2020’nin ilk 11 aylık döneminde yüzde 67 artış gösteren otomobil pazarı potansiyel kış lastiği kullanıcısı anlamına geliyor. Bu sebeple otomobil satışlarındaki artışın kış lastiği pazarına da yansımasını bekliyoruz” dedi.

kış lastiği

 

Kış Lastiği Kullanan Kullanıcı Oranı %73

Brisa ve İpsos tarafından ”kullanıcı davranış ve tutumları” araştırmasından çıkan verilere göre, Türkiye’deki binek araç kullanıcılarının %73’ü kış lastiği kullandığını beyan ediyor. Ayrıca son 5 yıl içerisinde Türkiye’deki kış lastiği pazarının adetsel olarak büyüdüğü de belirtiliyor.

İkinci el sahibinden satılık Arazi, SUV, Pick-up modelleri

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı Cezası 776 TL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here