Kişisel denizaltı satışları hızlanıyor, çünkü zenginlerin yolu bu, başka dünyaların insanı olmak bu olsa gerek. Tüm korkunç gelişmeleri ile 2020 gümüş astarsız olmadı. EV‘lerin satışları arttı ve iki tekerlekli araç endüstrisi benzeri görülmemiş bir patlama gördü. Gelen son haberlere göre, kişisel denizaltılar da öyle.

Kişisel Denizaltı Lüksde Son Noktayı İleri Taşıyor

kişisel-denizaltı-yat
kişisel-denizaltı-yat

Dünya, son yılların en ciddi ve öngörülemeyen kriziyle boğuşurken, daha fazla milyoner özel oyuncak koleksiyonlarına kişisel denizaltılar ekledi. Çünkü zenginler ne olursa olsun zengin olmaya devam ediyor. The Times‘a göre, şu anda denizaltı üreten en büyük üç şirket, pazarın şu anda yaklaşık 75 milyon £ (99.1 milyon $) değerinde olduğunu tahmin ediyor.

Bu çok fazla değil, çünkü 15 ila 25 denizaltının satışına dönüşüyor. Ancak yine de 2019’da kayda değer bir ilerleme söz konusu. Üstelik, satışların önümüzdeki yıl ikiye katlanacağına inanılıyor, çünkü daha fazla milyoner süper yatlarını uygun hale getirmeye hevesli durumdalar.

Zenginlerin Yeni Zevki Araştırma Gemileri

kişisel-araştırma
kişisel-araştırma

İşte bu tam olarak böyle bir denizaltının devreye girdiği yerdir. Zenginler artık süper yatlarını sadece eğlence ve rahatlama için kullanmıyor, yeni bir bileşen ekliyor: Araştırma gemileri. Hala eğlencelerine hizmet ediyor, ancak isterseniz daha eğitici bir eğlence türü sunuyor.

Kişisel denizaltı ilk alıcıları arasında Abu Dabi emiri, Roman Abramovich ve Şeyh Khalifa bin Zayed bin Sultan al-Nahyan ve merhum Microsoft kurucusu Paul Allen yer alıyor. Ancak bu ünlü isimlerin yanına yeni milyarderler de eklenmeye devam ediyor.

Kişisel Denizaltı Sizi Kahraman Yapar

kişisel-denizaltı-çılgınlığı
kişisel-denizaltı-çılgınlığı

Florida’daki Triton’un genel müdürü Bruce Jones, “Sahiplerim genellikle aileleri ve arkadaşları için kahramanlardır çünkü başka hiçbir yerde elde edemeyeceğiniz bir deneyim sunabilirsiniz” diyor. 2021’de her çeyrekte dört denizaltı satmayı umuyor. DSV Sınırlama Faktörü, 2019’da en derin deniz dalışı rekorunu kırdı.

Bu arada, U-Boat Worx’ten Nemo, bir SUV ile çekilebilecek kadar hafif ve kullanışlı, dünyanın en hafif denizaltısı unvanını kazandı. 1995 yılında kurulan ve piyasadaki üçüncü büyük oyuncu olan Seamagine, 3.000 feet (914.4 metre) derinliklere kadar taşıyabileceği yolcu sayısı (sekiz) ile tacı diğerlerinin elinden alıyor.

2.El Elektrikli Araçlar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here