Lada’nın İlk Elektrikli Otomobili e-Largus Tanıtıldı!

0
418

Otomobiller günden güne elektriklenirken bir çok otomobil markası elektrikli otomobiller üretmeye devam ediyor. Rus otomobil üreticisi Lada, elektrikli araç üreten markalar arasına katıldı. İlk elektrikli aracı henüz üretim hattından çıkmasa da marka, Lada e-Largus’u tanıtan bir prototip ile bizlere tanıttı.

Rusya – Ukrayna Savaşı Lada’yı Büyük Ölçüde Etkiledi

 

lada

Rusya-Ukrayna savaşından en çok etkilenen Rus markalardan biri olan Lada’nın sahibi Avtovaz, üretimin durmasıyla birlikte çok zorluk yaşadıklarını belirtti. Ayrıca ülkeye uygulanan ambargolarla birlikte teslim ve tedarik sorunları da yaşanıyor. Tüm bunların ardından firma ilk kez kısa bir süre önce Lada Granta’nın üretimine tekrar başladı. Firmanın yeni projesi kapsamında elektrikli otomobilin gerekli olduğunu savunarak daha önce deneyimleri bulunmayan bir teknolojiye adım atıyorlar.

Dacia Logan Temel Alınarak Üretildi!

Otomobilin prototipine ilk baktığınızda tanıdık gelmesi çok normal. Çünkü yollarda görmeye çok aşina olduğumuz Dacia Logan’ı temel alarak üretilmiş. Bu araç ayrıca Dacia Duster, Lada Xray ve Nissan Kicks gibi modellerin temelini oluşturuyor. Tasarımsal farklılıklar çok fazla olmamasıyla birlikte piller zemine monte edildiği biliniyor.

Yedi Kişilik Yolcu Kapasiteli Kargo Panelvan Araç!

 

lada e-largus

Lada henüz e-Largus hakkında teknik bilgileri paylaşmadı. Fakat Rus medyası yeni Lada e-Largus hakkında 7 kişilik yolcu kapasitesine sahip kargo Panelvan aracı olacağını belirtti. Ürün şemasında gösterildiği gibi motor ve diğer parçaların ön panelde bulunması önden çeker olduğunu gösteriyor. Bunun dışında otomobile eklenen CSS platformu üzerinden DC şarj desteği sağlanıyor. Ayrıca bazı kaynaklarda menzilinin 400 kilometre olacağını belirtilse de kesin değil. İç mekanda Dacia Logan ile kıyaslandığında daha teknolojik ve lüks olması muhtemel gözüküyor. Önümüzdeki yıl Lada tarafından gerçekleşecek lansman ile birlikte e-Largus hakkında daha fazla bilgi paylaşılacak.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here