Lancia, 114 yıllık tarihi boyunca o kadar çok hit oldu ki, hepsinin içinde en etkili arabayı seçmek çok zor. Fakat çeşitli nedenlerle açık ara bir adayımız Lancia Stratos ‘dur. Her şeyden önce, Marcelo Gandini’nin kama şeklindeki başyapıtı, ondan önceki diğer Lancia’lara benzememiyor. Marka Stratos’u tasarlarken Gandini’nin çalıştığı Bertone ile çalışmaya dönüşünü işaret ettiği için gelenekten kopmuş bir araç ortaya çıkıyor.

Stratos, Fiat’ın 1969’da şirketi devralmasından sonra tanıtılan ilk otomobildi ve Torino merkezli devin Lancia’yı tacının incisi yapma konusunda ciddi olduğunu kanıtladı.

Bağımsız bir tasarımcı tarafından yaratılmış yeni Stratos

Son olarak Stratos, markanın Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki rakipsiz başarısının öncüsü oldu ve ralli için sıfırdan tasarlanan ilk otomobil olarak motor sporlarında yeni bir çağ başlattı. Bugüne kadar hiçbir üretici Lancia’dan daha fazla WRC kurucu unvanına sahip değil. Hatta 10 ünvandan ilk üçü Stratos tarafından getirildi.

Bağımsız Lancia Stratos

Stratos’un görkemli bir geçmişi olsa da, Lancia’nın tek bir model olan Ypsilon süpermini İtalya’ya özel bir marka haline getirilmesi nedeniyle şuan geleceği bulutlu gözüküyor. Elbette, Manifattura Automobili Torino (MAT) tarafından üretilen Ferrari F430 tabanlı araç için minnettar olmalıyız. Ancak retro tarzdaki süper otomobil, Lancia ile hiçbir ilgisi olmayan bağımsız bir çabayı yansıtıyor.

Unutmayın, günümüzün Stratos’unu hayal eden birçok Lancia hayranı var ve tasarımcı Guilherme Araujo bunlardan biri. Yeni nesil bir Stratos vizyonu gerçekten muhteşem, taze ve orijinal görünüyor. Ancak yeniden yaratılan araç, 1970’teki Stratos Zero Konseptine ve bir yıl sonraki Stratos HF ralli arabasına açıkça saygı gösterecek şekilde tasarlanmış.

Araç çarpıcı bir kama şeklini basit grafiklerle birleştiren Arauujo’nun Lancia L Concept Homage, bu yıl Stratos Zero’nun 50. yıldönümü için mükemmel bir hediye niteliğinde. Aynı zamanda bugünün Lancia’sında neler kaçırdığımıza dair üzücü bir hatırlatma. Bu renderlar kendileri için konuştukça bizim ekleyecek başka bir şeyimiz yok. Aşağıda araca ait videoyu izleyerek buna kendinizde şahit olabilirsiniz.

Not: Bu, Guilherme Araujo’dan bağımsız bir tasarım çalışmasıdır ve Lancia veya Bertone ile hiçbir şekilde ilgili veya onaylanmamıştır.

Fotoğraf Galerisi

İkinci el Lancia Otomobil fiyatları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here