Lassa’dan Lastik Ömrünü Uzatacak İpuçları

0
2515

Bazı küçük ayrıntıları önemseyerek oto lastikleri daha uzun süre güvenle kullanmak mümkün!

Oto lastik fiyatları genellikle araç sahiplerinin şikayet ettiği konulardan biridir. Aslında yakıt fiyatları, araç fiyatları ve buna bağlı olrak diğer parçalar ülkemizde çok kolay erişilebilir oranlarda değil maalesef. Hal böyle olunca araç sahipleri oto lastikten tutun da diğer tüm parça ve aksamı uzun süre güvenle kullanmak istiyor. Peki, genellikle bir son kullanma tarihi olmayan oto lastiklerin ömrünü uzatmak mümkün mü? Hangi hatalar lastik ömrünü kısaltıyor?

Kısa adı JATA olan Japon Otomobil Lastikleri Birliği bu konuda bir araştırma yapmış. Lassa markasının duyurduğu habere göre, bazı küçük detaylara dikkat ederek oto lastik ömrünü uzatmak mümkün. 

Oto lastikleri daha uzun süre kullanmak yani lastik ömrünü uzatmak mümkün. Peki, oto lastik ömrünü uzatmak için ya da lastikleri, daha uzun süre kullanabilmek için nelere dikkat etmek gerekir?

Lassa Oto Lastik uzmanlarına göre lastiklerinizi beklediğinizden daha uzun süre kullanabilirsiniz. Nasıl mı?

1. Düzenli Lastik Kontrolü: Bozuk zemin, yol koşulları lastiklerin beklenmedik hasarlar almasına neden olabilir. Bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yok ama lastikleri hergün kontrol ederek onların zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Örneğin lastik dişleri arasına sıkışmış bir taşı görmeniz ve çıkarmanız, sakız gibi yapışkan cisimleri temizlemeniz lastiğin bu maddelerle birlikte yere sürtünerek aşınmasına engel olabilir. 

2. Lastik Havası Kontrolü: Lastiklerin aracınızın kullanım klavuzunda belirtilen oranda şişirilmesi önemlidir. Havasının azalması ya da gereğinden fazla şişirilmesi lastiğin ömrünü kısaltır. Elbette bu durumun güvenli sürüş açısından da pek çok zararı var. Bu nedenle leastiklerin havasını sıklıkla kontrol edin. 

3. Doğru Lastik Basınç Ayarını Kullanın: Lastikler için en ideal basınç seviyesini kullanmak, hem istenen performansı yakalamanızı kolaylaştırır hem de lastiğin ömrünü uzatır. 

4. Lastik Basıncını Sabahları Ölçün: Lastikler soğuduğunda ve dinlendiğinde gerçek basınç değerini göstermeye en yakın duruma gelirler. Bu nedenle lastik basıncını sabah saatlerinde kontrol edin.

5. Fazla Yük Taşımayın: Lastiklerin ömrünü kısaltan en önemli etkenlerden biri aşırı yüktür. Aracınızla fazla yük taşımaktan kaçınmanız lastik ömrünü uzatır. 

6. Uzun Ömürlü Lastik İçin Aşırı Hız Yapmayın: Fazla hız yapmak, lastiklerin çabuk aşınmasına neden olur. Bu nedenle aşırı hızdan kaçının.

7. Mevsime Göre Lastik Kullanın: Yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullanmak sandığınızdan daha önemlidir. Çünkü böylece hem daha güvenli sürüş elde eder hem de lastiklerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.

8. Rotasyon ve Rot Balans Ayarını İhmal Etmeyin: Lastiklerin düzenli olarak rotasyona uğraması gerekir. Ayrıca bu işlemden hemen sonra yetkili serviste rot-balans ayarı da yapılmalıdır.

Lassa lastikleri incelemek için linke tıklayabilirsiniz: lastik.com.tr

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here