Lexus Yeni Elektrikli Modelini Tanıttı!

LEXUS’UN YENİ ELEKTRİKLİ RZ MODELİNİN İPUÇLARI GELDİ

Lexus’un yeni elektrikli modeli hakkında ayrıntılar geldi. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın lüks otomobil markası olan ve 1989 yılından itibaren satışına başlanan Lexus, dayanıklı ve yüksek kalitede otomobil modellerine bir yenisini ekledi.

0’dan 100 kilometreye iki saniyenin altında bir sürede çıkabilen elektrikli bu yeni Lexus’a henüz bir isim konulmadı.

Lexus

Toyota geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek elektrikli otomobil ailesini tanıttı. Japon markası Toyota, elektrikli otomobil üretimine yatırım yapıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre; 2030 yılına kadar binek ve ticari segmentlerde 30 farklı elektrikli model tasarlanarak üretilmesi planlanıyor. Toplantıda görücüye çıkan modellerden biri de Lexus’un çalışmalarını yürüttüğü ve Lexus LFA modelinin yerini alması düşünülen yeni bir elektrikli model. Bu Modelin teknolojisi ile ilgili bilgi verilirdi. Ancak henüz ismi belirtilmedi.

1Toyota Lexus ’tan Süper Bir Elektrikli Model Geliyor

Lexus marka otomobiller, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Okyanusya, Afrika ve Latin Amerika’da bir satış ağına sahip. ABD’de en çok talep gören lüks otomobil markalarından biri olan Lexus, 2005 yılında beri de Japonya’da satışta.

Lexus, 2005 yılında dünyanın ilk Hibrit SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirerek Premium segmentte elektrik motorlu araçlardaki deneyimiyle de öncülük etmiş bir marka olma özelliği taşımakta.

Lexus

Konsept araç, agresif tasarımı ile heyecan yaratıyor. Teknolojisi ile de göz dolduran model; güçlü modeliyle, 0 kilometreden 100 kilometreye, 2 saniyenin altında bir sürede çıkabiliyor. Ayrıca Lexus’un bu yeni elektrikli modeli;  799 kilometreye kadar menzile ulaşabiliyor.

Ayrıca Lexus’un tasarımında vurgulanması gereken ayırt edici özelliklerden biri de arka tarafta bulunan şerif ışıklandırma grubu.

2Premium Otomobil Markası Lexus, Elektrikli Modeli RZ ile Gelecek Vaat ediyor

Elektrikli Otomobil piyasası gün geçtikçe yeni modeller ile zenginleşiyor. Motoru batarya ile güç elde eden bu modeller, otomobil sektörünün geleceğinde önemli bir paya sahip olacak.

Lexus da bu modellerden biri ve elektrikli modellere özel olarak hazırlanan platform üzerinde yükselecek. RZ, Lexus’un Avrupa’daki büyümesine önemli katkı sağlayacağı öngörülüyor. Bu sayede gelecekte Lexus’un satış oranını bahsi geçen coğrafyada 130bine çıkarmak ve yüzde 3’lük Pazar payını artırmak hedefleniyor.

İkinci El Lexus İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Lexus Lexus Lexus

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here