LPG’li Araçlar Kapalı Otoparklara Girebilecek!

4
41651
LPG'li Araçlar Yasası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Açıkladı : LPG’li Araçlar AVM ve Kapalı Otoparklara Girebilecek.

Lpg’li araçlar yakıt ekonomisi sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak LPG ‘li araçların kapalı otoparkları kullanması yasaktı. Bu yasak da bir çok kişiyi LPG’li araçlardan uzak tutmaktaydı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum otopark yönetmeliği düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

LPG’li Araçlar AVM Otoparklarına Girebilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum :”Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG‘li araçlar AVM otoparklarına girebilecek. LPG‘li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM‘leri ilan edeceğiz. Otoparklar ‘LPG’li araçlara uygundur’ şekliyle belgelendirilecek.” dedi.

LPG'li
2013 Opel 1.4 LPG EcoFLEX

LPG’li Araç Kullanımı Artacak

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2020 yılı ı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre trafiğe kayıtlı 12 milyon 797 bin 195 adet otomobilin yüzde 38,3’ünü oluşturan 4 milyon 745 bin 336 araç LPG kullanıyor. Bu veriler LPG ‘li otomobillerin AVM ve kapalı otoparklara giriş yasağının kaldırılmasıyla daha da artacaktır. BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü Açıklamada bulunmuştu: “LPG’nin çevre dostu olması ve araç sahiplerine sağladığı ekonomik avantajından dolayı birçok ülkede talep görüyor. Ülkemizde LPG’li araç kullanımı benzinli ve dizel araca kıyasla lider konumda. Devlet tarafından gerekli teşviklerin verilmesiyle dünyada LPG kullanımında ilk sırada yer alacağımızı belirtebilirim.” dedi.

LPG'li

LPG Sistemi Hakkında 

  • LPG Dönüşümü mutlaka TSE tarafından belgelendirilmiş yetkili servislerde yapılmalıdır.
  • Motor ve LPG bakımları 10 bin veya 6 ay (önce hangisi dolarsa) aralığında yapılması gerekir.
  • Otogaz’ın araca zarar vermediği yapılan kilometre bakımlarında açık şekilde belli olacaktır.

Aracın ağırlığı, motor hacmi, beygir (Hp) ve tork (nm) gücü LPG çekiş ve tüketimini büyük ölçüde etkilemektedir. Doğru ayar ve doğru montajda LPG kullanımı sırasında performans kaybı yaşanmaz. Lpg li araç sahibi yaklaşık 100-150 ₺ ‘ye deposunu sürekli doldurabilir. Deponun düzenli olarak doldurulması yakıt tankını ve aracın LPG sistemini temiz tutar.

LPG kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru işçilikle, benzin kullanımına göre motorunuzun ömrü uzar. LPG kullanımı ile motor yağının ömrü de uzar.

İkinci El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

  1. Neye göre ve nasıl motorun ömrü uzuyor bunu açıklasaydılar keşke. Madem motorun ömrü uzuyor, neden ayrıca lpg yağlama sistemleri icat edildi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here