Mazda ‘nın Efsane Roadster’ı MX-5 Güncelleniyor!

Başarılı Japon üretici Mazda ‘nın efsane MX serisinin son üyesi MX-5, yeni güncellemeler ile 2021 yılında yollara çıkacak. Satışa çıktığı ilk günden bu yana segmentinde rekorlar kıran ve zirveyi bırakmayan MX-5, gelen yenilikler ile iddiasını sürdürecek. Cabrio ve Targa versiyonları bulunan modele gelen güncellemeler oldukça ”renkli” gözüküyor.

mazda mx-5

Dikkat Çekmek İsteyenler İçin: Mazda MX-5

İlk seri üretimini 2005 yılında gerçekleştiren model, 2012 yılında bir makyaj operasyonu geçirdi. 2015’te ise MX-5, 2. jenerasyonu ile küllerinden yeniden doğdu. Son jenerasyonu ile başarılı küresel çapta başarılı satış rakamları yakalayan modele 2021 yılı güncellemeleri geleceği duyuruldu. Gelen güncellemeler tasarım ve teknoloji noktalarında gerçekleşecek.

mazda mx-5

Mavi ve Beyaz Uyumu

Güncellenen MX-5’in renk seçenekleri arasında ”derin kristal mavi” adında yeni bir gövde rengi yer alıyor. Kabinde ise beyaz nappa derinin kullanıldığı koltuklar tercih edilebiliyor. Beyaz nappa deri koltuklar mevcutta bulunan kırmızı ve kahverengi koltukların yerini alacak gibi gözüküyor. Bu kombinasyon ile MX-5, mevcut versiyondan daha dikkat çekici olacak gibi gözüküyor.

Apple CarPlay ve Android Auto Standart!

2021 güncellemesi ile MX-5’te teknolojik yenilikler de yapıldı. Eğlenceli modelin bilgi-eğlence sistemlerinin de güncellenmesi gerekiyordu. Mevcut modelde bulunmayan Apple CarPlay bağlantısı ve Android Auto bağlantısı artık standart donanım paketi ile gelecek. CarPlay’in kablosuz bağlantı seçeneği ise opsiyonel olarak sunulacak.

mazda mx-5 carplay

Mazda MX-5 ‘in Güncellenen Versiyonu Türkiye’ye Gelecek mi?

Mazda MX-5’in güncellenen versiyonu Aralık 2020 itibariyle Amerika’da satışa sunulacak. 2021 yılında ise diğer ülkelerin showroomlarında yer bulması bekleniyor. Mevcut MX-5’in Türkiye’de satışı bulunuyor ancak güncellemelerin yapıldığı yeni versiyonun gelip gelmeyeceği merak konusu.

İkinci el satılık Mazda MX-5 ilanları

Mazda Turboşarjlı CX-30 Amerika’da Pek Ucuz Değil!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here