Mercedes-Benz: C-Serisi Elektrikli Modelleri 2024’ten Sonra Gelecek

0
1424
mercedes-benz c serisi
Mercedes-Benz C-Klasse, 2021, Selenitgrau magno, Leder zweifarbig Sienabraun/Schwarz // Mercedes-Benz C-Class, 2021, selenite grey magno, siena brown/black leather

Daimler CEO’su Markus Schafer, Mercedes-Benz C-Serisi sedanının elektrikli bir eşdeğerinin en az 2024’e kadar ulaşmasının olası olmadığını aktardı. Ayrıca gelecekteki  C serisinin firmanın yeni elektrik odaklı mimarisi üzerine inşa edileceğini söyledi.

Firma şu anda EQC SUV’nin bu yıl EQA crossover ve EQB küçük SUV ile katılacağı elektrikli araç serisini genişletiyor. E-Serisi ve S-Serisi ile eşdeğer olan EQE ve EQS sedanların bu yılın sonlarında tanıtılması planlanıyor.

C-Serisi ve S-Serisi MRA platformunu paylaşırken Schafer, gelecekteki bir elektrikli C-Serisi eşdeğerinin EQS’yi destekleyecek yeni elektrikli MEA platformunu kullanmayacağını ve bunun yerine muhtemelen firmanın yeni MMA platformunu benimseyeceğini ima etti.

Geçtiğimiz hafta Autocar tarafından Mercedes-Benz C-Serisi için eşdeğer bir EQ sedan planları hakkında sorular soruldu. Schafer, “Bu araç, dünya çapında sadık bir müşteri tabanından yüksek olduğuna inandığımız mevcut talebi karşılıyor. Aynı zamanda, EQA, EQB ve EQB’ye ve önümüzdeki birkaç ay içinde EQS ve EQE’ye sahip bir dizi elektrikli araç sunuyoruz, bu nedenle geniş bir araç yelpazesi var.” şeklinde yanıt verdi.

“Elektrikli araçlarda genişliyor muyuz? Evet genişliyoruz. Önce elektrik olarak düşündüğümüz gelecekteki MMA mimarimize bir göz attık. Bir sonraki platform, 2024’ten itibaren kompakt ve karma boyutlu araçlar için. Ve bu MMA platformu, elektriğe öncelik veren bir mimaridir. Kompakt otomobiller için kullanılacak ve orta büyüklükteki segmente de ulaşma potansiyeline sahip. Bu işin tam ortasındayız ve bu, bu sınıf dahil daha saf EV araçları için potansiyel bir teklif olabilir.” şeklinde konuşarak 2024 sonrasını işaret etti.

Elektrikli otomobillerde yarış büyüyor. Özellikle Avrupalı otomobil üreticileri atak yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta BMW de, Tesla’nın bu yarışı sürekli olarak önde götüremeyeceğini ve sektördeki mevcut şirketlerin yarışa dahil olacağını aktarmıştı.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here