Son Jenerasyonun Sportif E Serileri Satışa Çıktı!

Mercedes-Benz tarafından üretilen coupe ve cabrio karosere sahip otomobiller her zaman ilgi çekici olmuştur. Markanın yıllardan beri gelen tecrübesi, bugün hala sürüş keyfini maksimize eden otomobiller üretmesini sağlıyor. Güncel olarak C Serisi, E Serisi ve S Serisi ile beraber sunduğu coupe ve cabrio modeller ise sportif özellikleri ile herkesi heyecanlandırıyor.  Mercedes-Benz ‘in efsane serisi E, son jenerasyonunun sportif üyeleri ile birlikte Türkiye pazarında satışa sunuldu.

e serisi cabriolet

İki Farklı Karoser Tek Motor

Mercedes-Benz E Serisi Coupe ve Cabriolet tek motor seçeneği ile Türkiye pazarına giriş yaptı. Modeller gücünü, 2.0 litrelik turbo destekli 4 silindirli benzinli motordan alıyor. Bu motor 258 beygirlik bir güç üretimine sahip. Marka tarafından geliştirilen elektrik destek ünitesi (EQ Boost) sayesinde motor gücüne ek olarak anlık 14 beygirlik bir güç üretiliyor. İçten yanmalı motorun ürettiği güce ek olarak sağlanan bu elektrik desteği ile performans ve yakıt tüketimi konusunda avantaj sağlanıyor. 2.0 litrelik benzinli motor 370Nm’lik bir tork değerine sahip. EQ Boost sistemi ile de içten yanmalı motora 150Nm değerinde bir tork desteği sağlanıyor. Üretilen bu gücün aktarımı 9G-TRONIC otomatik şanzıman ile gerçekleştiriliyor. Bu kombinasyon ile E serisi Coupe ve Cabriolet’in yakıt tüketimi 100 kilometrede 6.7 ile 7.4 arasında değişiyor. Her iki otomobilinde maksimum hızı 250km/s ile sınırlı tutulmuş.

e serisi

Mercedes-Benz E Serisi ‘nde Tasarım ve Konfor Ön Planda

Mercedes-Benz ürün gamının genelinde görünen yeni tasarım dili, E Serisi Coupe ve Cabriolet versiyonlarında da mevcut. Modellerin hem iç hem de dış tasarımlarında yeni tasarım diline ait izler mevcut. Ön ve arka yüzde yapılan değişimler ile daha sportif bir hava sağlanmış. Ön ve arka aydınlatma grubunda kullanılan LED’ler yerini yenilerine bırakmış. Her iki karoser için de sadece tasarımda değil mekanikte de çeşitli iyileştirmeler yapıldığını söylemekte fayda var. Konforun ön planda olduğu modellerin boyutları 4 kişilik seyahatler etmek için uygun gözüküyor. Cabrio karosere sahip otomobiller için yüksek süratlerde önemli olan gürültü problemi E Serisi Cabriolet özelinde en aza indirilmiş. Çok katmanlı izolasyona sahip tente ile gürültü azaltıldığı gibi, farklı iklimlere karşı da dayanıklılık sağlanmış. Sürüş konforunu maksimize etmeyi amaçlayan marka, modellerinde yaptığı geliştirmeler ile kullanıcılarına rahat yolculuklar yapmayı vaat ediyor.

cabriolet e series interior

Mercedes-Benz E Serisi Coupe ve Cabriolet Ne Kadar? 

Marka tarafından yapılan açıklamaya göre; E 300 Coupe 1.355.000 TL’lik başlangıç fiyatıyla, E 300 Cabriolet ise 1.558.000 TL’lik başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu.

Mercedes-Benz E Serisi İlanları

Mercedes E Serisinden Başlar Klişesi Doğru Mu?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here