Mercedes-Daimler Türkiye’ye Teknoloji ve Yazılım Yatırımı Yapıyor!

Otomotiv şirketleri Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyorlar. Üretim alanında yapılan yatırımlardan farklı olarak Mercedes-Daimler, ülkemize bir teknoloji yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Alman devi Mercedes-Daimler Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Küresel IT Çözümleri Merkezi kapsamında dünyada ilk niteliğinde bir yatırım yapacak olan marka, Türkiye’yi seçti.

mercedes-daimler

Daimler Mobility Global Tech-Hub Kuruluyor!

Daimler Grubu 2013 yılında Türkiye’yi küresel IT stratejisi çalışmaları için seçmişti. Hindistan’a paralel olarak IT Çözümleri Merkezini ülkemizde açan firma şimdi yeni bir yatırım ile merkez açacak. 2021 yılında kurulması planlanan yeni merkez; ”Daimler Mobility Global Tech-Hub” Daimler’in kendi bünyesinde kurduğu ilk yazılım şirketi olma özelliği taşıyor. Küresel çapta hizmet vermesi beklenen yeni şirketin farklı alanlarda da hizmet vereceği söyleniyor. Daimler Mobility Global Tech-Hub; finansal hizmetler, bankacılık ve sigortacılık gibi birçok alanda yazılım desteği hizmetinde bulunacak.

mercedes-daimler

”İlk olmak ve Türkiye’den bu hizmetleri sunmak bize büyük gurur veriyor”

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Üyesi ve Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü Özlem Vidin Engindeniz; “Küresel IT Çözümleri Merkezi olarak her yıl büyüyerek ve servis port folyomuzu genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Öncelikle, SAP yazılım geliştirme ve sistem bakım hizmetleri ile uygulama yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında satış ve satış sonrası hizmetler projelerini eş zamanlı olarak birçok ülkede yürütmeye başladık. Uygulama Yaygınlaştırma Departmanımız bugüne kadar, 40’tan fazla ülkede, 3.000’e yakın Mercedes-Benz bayisini Xentry Portal Pro sistemine entegre ederek önemli bir başarıya imza attı. 2015 yılı ise küresel anlamda SAP portföyüne yeni işlerin dâhil edildiği ve ekip büyüklüğünün 120 çalışanı aştığı bir yıl oldu. Küresel IT Çözümleri Merkezi, 2018 yılında servis çeşitliliğini de genişletme yoluna giderek analitik ve dijital çözümler alanında da hizmet ağını ve müşteri potansiyelini daha da büyüttü. 2021 yılında kurulacak Daimler Mobility Global Tech-Hub ise, Daimler Mobility AG.’nin kurduğu ilk yazılım geliştirme üssü olacak. İlk olmak ve Türkiye’den bu hizmetleri sunmak bize büyük gurur veriyor” diye konuştu.

İkinci el satılık Mercedes-Benz modelleri

Mercedes-Benz E Serisi ”Kaput Yıldızına” Veda Etti

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here